2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Fidesz: Nem elég két hét a Városháza-gate vizsgálatára

Kettő hét alatt nem lehet sok eredményt felmutatni, így már most látszik, hogy a vizsgálóbizottság továbbműködése szükséges

- mondta Láng Zsolt a Spirit Fm reggeli Aktuál című műsorában. A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője szerint a rövid határidő azt mutatja, hogy valójában a főváros nem akar részletes vizsgálatot, vagy már eleve megvan a jelentés egy fiókban.



"Csak azt tudom ígérni, mindent meg fogunk tenni, hogy néhány dolgot ki tudunk tisztázni." - tette hozzá. Példaként említette, hogy az is érdekes, hogy miért ülnek bent magánszemélyek, akiknek elvileg semmi közük a fővároshoz, és miért vesznek fel jutalékot fővárosi ingatlan eladás után.

Láng Zsolt azt mondta, csalódottak, mert eleve nem értik, miért kellett ennyit várni a vizsgálóbizottság felállítására, hiszen a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója már hetek óta sürgeti ezt.

"Amikor összehívta, akkor sem úgy hívta össze, ahogy javasoltuk, hogy legyen egy ellenzéki vezetésű, ellenzéki többségű bizottság, hanem a Karácsony körüli koalíció adja a többségét a Bizottságnak. Két hét szerintem arra is kevés lesz, hogy egyáltalán be tudjuk hívni azokra az embereket, akiket meg szeretnék kérdezni az ügyben, vagy átnézzük azt a töménytelen iratmennyiséget, ami az ingatlan eladás kapcsán keletkezett." - tette hozzá a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője. Láng Zsolt nehezményezi, hogy megvannak nevezve, kiket lehet kérdezni.

"Ettől függetlenül fogjuk kérdezni Bajnai Gordont a kijelentéseiről, sőt a főváros vezetőit is"

- mondta.

A politikus kijelentette, ő semmit sem tudott az ügyről, de azt nem tudja elképzelni, hogy Karácsony Gergely ne tudott volna az ügyről, mert mostanra teljes az ellentmondás a főpolgármester nyilatkozatai és a kollégái nyilatkozatai között. "Ez a legnagyobb probléma, hogy senki nem lát tisztán, és a főpolgármester meg össze-vissza beszél ebben a kérdésben." - tette hozzá.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató