2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Koronavírus: Belgium azonnali korlátozásokat jelentett be

A bárok és éttermek reggel 5 és éjjel 23 óra között lehetnek nyitva, az éjszakai szórakozóhelyek, diszkók és tánctermek bezárnak, miután az országban azonosítottak egy esetet az Omkironnak keresztelt új variánssal.



A zárt térben tartott nyilvános rendezvényeken csakis ülőhelyek engedélyezettek, korlátozott létszám és a látogatók védettségi igazolványának felmutatása mellett. Ez a szabály érvényes az esküvők és temetések esetében is. A rendelkezés a magánlakásokban tartott találkozókra nem vonatkozik – számolt be az MTI Alexander De Croo belga miniszterelnök sajtótájékoztatója alapján.

A szabadtéri nyilvános rendezvények létszámkorlátozás, valamint a távolságtartásra vonatkozó szabály betartása mellett lehetségesek.

Sporteseményt zárt térben csakis közönség nélkül tarthatnak, de a 18 év alatti sportolókat a szüleik elkísérhetik.

Az iskolákban ismét kötelező lesz a maszkviselés, rendszeresen szellőztetni kell, és gyakran kell koronavírus-tesztet végezni mind a diákoknak, mind az oktatóknak.

A távmunkára vonatkozó szabályok szerint a munkavállalók hetente egyszer mehetnek be a munkahelyükre, december 19-től pedig legfeljebb kétszer.

Ezen kívül a belga kormány új korlátozásokat szándékozik bevezetni a dél-afrikai térségből érkező utazók számára. Ezek között 10 napos kötelező karantén, a nem belga állampolgárok, vagy az érvényes tartózkodási engedéllyel nem rendelkezők esetében pedig beutazási tilalom szerepel. A belga miniszterelnök nem részletezte, hogy a beutazási korlátozás mely országokból érkezőket érinti.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató