2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Korózs Lali majdnem eldobta a kanalat, de a Szputnyik megmentette az életét

Minden oltás jobb, mint a lélegeztetőgép – alapvető igazság, azonban most nem várt helyről hallhatjuk. Nem más, mint a korábban a keleti vakcinák ellen hergelő MSZP-s Korózs Lajos jelentette ezt ki, aki most az orosz oltásnak köszönheti, hogy könnyedén felgyógyult a fertőzésből.

Átesett a koronavírus-fertőzésen Korózs Lajos, a szocialista képviselő három hétig birkózott a kórral – írta meg a Drót.info. Az MSZP élő közvetítésében, Facebook-fogadóóráján azt mondta, három hétig nem volt elérhető. Kétszer oltották Szputnyikkal, a múlt hétre volt időpontja a harmadik oltásra. Majd kijelentette: mindenkit arra biztat, hogy oltassa be magát; minden oltás jobb, mint a lélegeztetőgép, ezt garantálni tudja. Az is kiderült, hogy nem volt kórházban, nem volt igazán beteg.

Szerintem ez az oltásnak köszönhető

– fogalmazott. Levert volt, izzadt, estefelé elment a hangja egy héten át, de a legkényelmetlenebb a bezártság volt, mint állította.

A Drót.info emlékeztet arra, hogy a keleti vakcinák elleni támadásokat 2020 novemberében, az első pillanatban elkezdte a baloldal. Molnár Csaba DK-s EP-képviselő az Európai Bizottságnál akarta betiltatni az orosz vakcina használatát. Később, 2021 januárjában a baloldali pártok azóta sem visszavont határozati javaslattal akarták megakadályozni a keleti oltóanyagok használatát. A DK, a Jobbik, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd összesen 52 képviselőjéből ötven támogatta a kezdeményezést, köztük Korózs Lajos. Sőt, az ő neve olvasható az első helyen a hosszú listán, amelyet az ellenzékiek írtak alá a koronavírus elleni hisztériakeltés egyik tagadhatatlan bizonyítékaként – írja a portál.

Medgyessy Péter volt miniszterelnök idén áprilisban így nyilatkozott a DK és a többiek oltásellenességéről Ujhelyi István szocialista EP-képviselő Youtube-csatornáján: „Azt a hibát, hogy elkezdte mondogatni azt, hogy a kínai oltást addig ne fogadjuk el, meg az oroszt sem, ameddig nincs róla európai uniós bizonyítvány. Ez még önmagában egy darabig talán lehetett jószándék is, és én ezt nem akarom elvitatni. Amikor rosszra fordult, az az, amikor kiderült, hogy beindult az oltakozás, és ebbe az irányba is elment, és bizony, nagyon sok sikert hozott Magyarországnak. Ekkor valakinek a DK-ból ki kellett volna állnia, és azt kellett volna mondja [,,,], hogy bocsánat, tévedtünk.”

Forrás: PS, Drot.info

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató