2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Tarlós István: A Városháza-ügynek a rendőrségen a helye

Az Indexnek nyilatkozott a korábbi főpolgármester.

Tarlós István elmondta a Városháza-üggyel kapcsolatban:

Nem tudhatom, hogy pontosan mi az igazság. Azt látjuk, hogy a minap összetákoltak egy vizsgálóbizottságot, amiben a vizsgálandó grémium emberei vannak többségben. Ez már önmagában is egy svihák gondolat, mert a bizottsági szavazásnál ők dönthetik majd el, hogy mi kerüljön be a bizottság jelentésébe.

RÁADÁSUL A KÖZGYŰLÉS HATÁROZATÁBAN – MINTEGY 20 NAPOS HATÁRIDŐVEL – FELSOROLTÁK A FELADATOKAT, AMIKKEL MEGBÍZTÁK A BIZOTTSÁGOT, ÉS EZZEL KORLÁTOZTÁK ANNAK MOZGÁSTERÉT, MERT A BIZOTTSÁG AZZAL NEM FOGLALKOZHAT, AMIVEL NEM BÍZTÁK MEG.

Az pedig egy a sajtóban kialakult meddő vita, hogy meghívhatják-e Bajnai Gordont, vagy sem, mert a bizottság nem egy hatóság, és a hívására senki nem köteles elmenni. Ha Bajnai nem megy oda, akkor az ő kulcsfontosságú mondatai tárgyát sem képezhetik a vizsgálatnak, aminek így persze nem lesz sok értelme.

Mit kellett volna ön szerint Karácsonynak tennie, ha a vizsgálóbizottság felállítása sem elégséges lépés? - kérdezték Tarlóst.

A jelenlegi Városháza-ügyet mindenestől aligha lehetséges egy önkormányzati vizsgálóbizottság keretei között tisztázni. Az ilyen gyanús ügyeknek a rendőrségen a helyük, de ennek eldöntéséhez nem nélkülözhetetlen egy laikus és politikailag motivált önkormányzati vizsgálóbizottság - válaszolta a főváros korábbi vezetője.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató