2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A klímaaktivisták legújabb ellensége a pulykahús

Egy klímaaktivista a Washington Post hasábjain folytat harcot a pulykahús ellen.

„A felmelegedő világ következményei kihívások elé állították a farmereket és az élelmezési rendszereket az Egyesült Államokban” – így kezdődik a Washington Postban a klímakutató Sonali McDermid cikke, amely egy amerikai hagyomány megszüntetését javasolja.

Így számolt be a Post a „problémás” húsról, amelyet az amerikaiak a hálaadás napján előszeretettel fogyasztanak:

„A tudósok által összeállított jelentés szerint az élelmiszer-termelés a globális környezeti változások legnagyobb okozója. A mezőgazdaság felelős az üvegházhatású gázok globális kibocsátásának akár 30 százalékáért és az édesvíz-felhasználás 70 százalékáért.”

A Post ezután egy útmutatót mellékelt, hogy a hálaadás napja politikai szempontból is korrekt legyen:

Dobja ki a pulykát [amely nyolc amerikai állam gazdaságát segíti], mivel a pulykatenyésztés árt a bolygónak, és inkább válasza a vaddisznót.

Így segíthet egy olyan faj visszaszorításában, amely árt a környezetnek, és csökkentheti a környezetszennyező pulykák számát. Még jobb, ha elfelejtjük az ízletes fehérjéket, és növényi alapú ételeket teszünk a hálaadás napi asztalra” – írja a Breitbart.

„Ez az egyik megoldás, hogy csökkentsük az állattenyésztéstől való függőségünket.

Úgy látom, 2050-ben széles körben elfogadott dolog lesz, hogy alternatív élelmiszerek helyettesítik a pulykát az asztalon”

– írta McDermid.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató