2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

A britek száműzték a kormányzati kommunikációból a karácsonyt

A brit köztisztviselők kihúzták a „karácsony” szót egy tervezett kormányzati kampányból, mert attól tartanak, hogy a kifejezés sérti a kisebbségeket.

A brit köztisztviselők megvétózták a „karácsony” szó használatát a diákoknak szánt koronavírus-tesztelési kampányban, arra hivatkozva, hogy a kifejezés használata azzal a kockázattal jár, hogy megsérti az országban élő kisebbségeket. A kampányban a

„Ne vigyétek haza karácsonyra a Covidot” szlogent használták volna,

ám ezzel nem mindenki értett egyet.

A kabinetirodától azt a tanácsot kaptuk, hogy ne használjuk a karácsony szót, mivel a kormányzati kampánynak befogadónak kell lennie, és egyes vallások nem ünneplik a karácsonyt”

– áll a Mail on Sunday szerint egy e-mailben. Helyette az „ünnepi évszak” kifejezést javasolják, ami megtartja az érzelmi motivációt.

„A »Ne vidd haza a Covid-19-et az ünnepekre« mellett döntöttünk, mivel ez az iskolai és egyetemi karácsonyi szünetekhez kapcsolódik” – folytatódott az e-mail.

„Muszlimként nevetségesnek tartom, hogy nem élvezhetjük az évnek ezt a különleges időszakát. Alig várom, hogy megmutathassam az új fiamnak az első karácsonyfáját. Az ötlet, hogy nem lehet megemlíteni a karácsonyt, teljesen nevetséges” – mondta Saqib Bhatti konzervatív képviselő. „Ez az ünnepek ideje, függetlenül attól, hogy milyen háttérrel rendelkezel. Ez része a brit kultúrának, amit szeretek” – számolt be a Breitbart.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató