2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Az Alkotmányvédelmi Hivatal is helyretette a moslékot: Semmilyen ünnepi beszédet nem kell értelmezni

A szolgálatok munkatársainak nem kell értelmezniük, kommentálniuk semmilyen ünnepi beszédet, közéleti megnyilvánulást, esküjükhöz híven kell végezni tevékenységüket – közölte az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) a Direkt36 kérdésére Kövér László kiszivárgott beszédével kapcsolatban. Az ellenzéki portál azt akarta megtudni, hogy milyen hatással volt a munkájukra a beszéd.



Az AH szerint „a nemzetbiztonsági szolgálatok feladataikat Magyarország Alaptörvénye és a vonatkozó ágazati jogszabályok alapján látják el. Tevékenységük irányítási rendje tiszta, világos, egyértelmű”.

Korábban megírtuk, hogy az ellenzék a Városháza-ügy miatt be akart lengetni egy ügyet, amivel el tudják terelni a figyelmet Kamu Geri bukásáról. Elővették Kövér László korábbi beszédét, de azt sem tudták értelmezni. Elkezdtek vergődni, úgy adták elő a házelnök szavait, hogy ő azt mondta, az ellenzék nemzetbiztonsági kockázat.

Holott Kövér László pontosan azt jelentette ki, hogy

"A magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz és ilyenért dolgozik, a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik. Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot fenyegeti.”
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató