2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Ez a "kivéreztetés" - a siránkozó Kamu Geri még idén megkapja a 12 milliárdot

Hétfő reggel nyolc órára egyeztetésre hívta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Karácsony Gergelyt a budapesti közösségi közlekedés ügyében.

Karácsonyék már azzal riogatták az embereket, hogy korlátozzák a közösségi közlekedést valamilyen módon.

A megbeszélésen az ITM előzetes közleménye szerint Palkovics személyesen megmutatta Karácsony Gergelynek a budapesti közösségi közlekedés éves támogatásának kifizetéséről szóló szerződés tervezetét.

„A meghívás elfogadása esetén a kormányzati oldalról véglegesnek tekinthető szövegváltozatot a felek akár azonnal alá is írhatják majd”

– írták. Ha sikerül megegyezni és aláírni – azt ígérték – az állam kész kifizetni a rá eső 12 milliárdot a budapesti közösségi közlekedés finanszírozására.

A tárgyalásra tartó főpolgármester élő videóban picsogott:

„Olyan nincs, hogy valaki, akit senki sem választott meg, ír nekem egy emailt vasárnap délután, hogy öcsike, akkor reggel nyolckor gyere a pénzedért. Tarlós István nagyon adott az ilyenekre, ő például sosem ment tárgyalni miniszterekhez. Biztos, hogy most epét hányna, nyilvánosan küldené el a francba Palkovics miniszterurat. Én csak finoman jelzem, hogy ez szerintem nem elegáns.”
– mondta Karácsony.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató