2024. április 17. - Rudolf
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Kamu Geri bejelentette: megérkezett a 12 milliárd a Főváros számlájára

Ma délután megérkezett a 12 milliárd forint a Főváros számlájára - jelentette be a főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Az Egészséges Budapest Program keretében 2020-2024 között 50 milliárd forintnyi támogatást ígért a budapesti kerületeknek a kormány. Ebből idén 10 milliárd forint jár a fővárosi kerületeknek. Ez a támogatás is megérkezett a főváros részére is, és azt egyből tovább is adták a szolgáltatóknak. „Ha ebben a két ügyben mi nem balhézunk és demonstrálunk, ezek a pénzek nem jönnek meg. Úgy látszik, nekünk ezt kell csinálnunk” – mondta a műsorban Kamu Geri.

Karácsony azt is elmondta,

nem vétózza meg Budapest a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését

, bár a főváros a határidőn túl, de megkapta az egészségügy fejlesztésére szánt támogatást, és nem történt meg a Fudan egyetemet működtető alapítvány részére a vagyonátruházás. Mint mondta: a kormány elengedte a Fudán-történetet, mert a kínaiak elengedték, és úgy vannak vele, nem ér nekik ennyit. 

Karácsony Gergely Rónai Egon kérdésére arról is beszélt, hogy szerinte követik, méghozzá nem újságírók, hanem „annál professzionálisabb tűnő emberek”. Mint mondta: gyanúsnak tartja, hogy amikor lekanyarodás előtt 100 métert halad a sofőrje a buszsávban, arról videó készül.

Városháza-ügy

A főpolgármester azt mondta, nem igaz a fővárosi Fidesz állítása, hogy Bajnai Gordont ne hallgathatná meg a Városháza-ügyben létrejött vizsgálóbizottság. Szerinte „ez hülyeség”, bárkit meghallgathatnak. „Én nem tudok arra válaszolni, hogy Bajnai Gordon el fog menni vagy sem, de nagyon részletesen elmondta az álláspontját több helyen” – mondta Karácsony.

„Ebben az a kérdés, hogy a magyar politika egy új szakaszához érünk, amikor a házelnök, egykori titkosszolgálati miniszter arra buzdítja a nemzetbiztonsági szolgálatot, hogy az ellenzék ellen dolgozzanak, és az egyik pártelnök le van fotózva, hogy kijön egy kolléganője ajtaján, a másik főpolgármester, ha megy 100 métert a buszsávban, akkor le van videózva. Embereket pedig kamutárgyalásra hívnak orosz üzleti befektetők” – tette hozzá az alkalmatlan srác.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató