2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Brüsszelben még a hölgyeim és uraim megszólítást is betiltják

Bizottsági „újbeszél”, avagy cenzúra a genderpropaganda nevében – ezzel a címmel közölt összefoglalót közösségi oldalán az Alapjogokért Központ. Az elemzőintézet a bejegyzésben az Európai Bizottság által nemrég kiadott Az Egyenlőség Uniója – iránymutatás az inkluzív (befogadó) kommunikációról című belsős dokumentumot vette górcső alá, melyben szorgalmazzák a gendersemleges, mindenki számára befogadóan ható nyelvezet használatát az uniós intézmények kommunikációjában.

A dokumentum bevezetőjében az esélyegyenlőségért felelős máltai munkáspárti biztos, Helena Dalli azt írja:

ez az egység a sokféleségben valódi jelentése.

Mi pedig már azt hittük, hogy az EU-t alkotó 27 állam nyelvi és nemzeti sokszínűségére utal az uniós mottó

– kommentálta a kifacsart érvelést az Alapjogokért Központ. Szerintük a bizottsági iránymutatás újabb bizonyíték az uniós intézményeket uraló genderőrületre.

Készült már genderstratégia, létezik az EP-ben az LMBTQ+-jogok kiszélesítéséért küzdő frakcióközi képviselőcsoport és utazó nagykövet, a testület már kimondta, hogy a férfiak is szülhetnek, és most már azt is meg akarják mondani, milyen szavakat és kifejezéseket használhatunk. Pontosan úgy, mint Orwell 1984 című regényében

– sorolta bejegyzésében az elemzőintézet. A nyelvhasználati iránymutatásban többek között olyan tanácsokat olvashatunk, mint hogy:

ne feltételezzék valakinek a szexuális orientációját, azt, hogy azonosul a születéskor neki tulajdonított nemmel, vagy azt, hogy bináris módon (férfi vagy nő) határozza meg magát;

ne köszöntsék úgy a közönséget, hogy hölgyeim és uraim, használják a kedves kollégák megszólítást;

gendersemleges szavakat használjanak (például az angol nyelvben férfira utaló chairman szó helyett egyszerűen chair);

keresztnév helyett használják az első név vagy  kapott név kifejezést;

ne utaljanak általánosságban az emberekre polgárokként (mivel jogilag a migránsok nem uniós polgárok);

a nemekről szóló kérdéseknél ne csak férfi/nő opciót adjanak meg, hanem tüntessenek fel egyéb, illetve nem kíván válaszolni lehetőséget is;

ne zárják ki az interszexuális vagy genderqueer személyeket olyan nyelvezet használatával, ami csupán két nemre utal;

emellett megkövetelik, hogy a nyelvezet legyen „genderszenzitív”, sztereotípiáktól mentes, és kerülje az olyan kifejezések használatát, amelyek csak a hagyományos heteroszexuális családok létezését ismerik el.

Az adventi időszakban, karácsony közeledtével kifejezetten felháborító, hogy az iránymutatásban azt követelik: ne feltételezzék, hogy mindenki a keresztény kultúrkör és vallás ünnepeit tartja meg. Mindezt azért, mert érzékenynek kell lennünk arra, hogy az embereknek eltérő vallási hagyományai vannak. Tehát a Bizottság szerint ne használjuk azt a kifejezést, hogy a karácsonyi időszak stresszes lehet, hanem mondjuk azt, hogy az ünnepek stresszesek lehetnek – fejtette ki bejegyzésében az Alapjogokért Központ. Jelezték azt is, hogy a dokumentumban a családokkal kapcsolatban kifejezetten leírják, hogy a vizuális megjelenítésüknél és a róluk szóló beszédekben azonos nemű vagy transznemű szülőket, valamint egyszülős családokat is tüntessenek fel.

Kiemelik, hogy kerülni kell a háztartások ábrázolásánál a sztereotipikus nukleáris egységet, mert egyesek emiatt kiközösítve érezhetik magukat. Óva intenek attól, hogy olyan nyelvezetet használjanak, amely egyes kapcsolatokat kevésbé értékesnek tüntet fel, és csak a hagyományos heteroszexuális családok létezését ismeri el. Noha el akarják velünk hitetni, hogy az LMBTQ+-propaganda nem létezik, és az csak egy, a csúnya, fafejű konzervatívok által gyártott mumus, nem tagadhatják le a saját maguk által megírt dokumentumokat. Világos, hogy szükség van a genderőrület megállítására, amelynek egyik eszköze hazánkban az EU által sokat támadott gyermekvédelmi törvény. És ezért is fontos, hogy Európában először nekünk, magyaroknak lesz lehetőségünk népszavazáson kifejezni ezzel kapcsolatos véleményünket – foglalta össze a helyzetet bejegyzése végén az Alapjogokért Központ, mely mindenkit arra kér, hogy éljenek ezzel az egyedülálló lehetőséggel.

Állítsuk meg a genderpropagandát!

– zárul a bejegyzés.

Tegnap számoltunk be arról, hogy a karácsonyt is kiiktatná Brüsszel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató