2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Donáth: „A Momentum 5 éve a magyar közélet szerves része"

Donáth Anna lett a Momentum elnöke, miután Fekete-Győr Andrástól megvonta a bizalmat a párt az előválasztási bukása miatt. Programja szerint progresszív, igazságos és zöld Momentumért és Magyarországért szeretne dolgozni – mondta el a Soros-blognak adott interjúban. 

Donáth elmondta: az EP-képviselők is a Momentum szerves részét képezik, annyi időt töltenek a közösséggel és a választókkal, amennyit csak tudnak, így a párt belső ügyeivel is mindig tisztában voltak.

Amikor indult az elnökválasztáson, azt hangsúlyozta, hogy

egy progresszív, zöld és igazságos Momentumért és Magyarországért szeretne harcolni.

Ez a miniszterelnök-jelöltek közül talán Karácsony Gergely programjával lett volna leginkább összhangban, mégis Márki-Zay Péter mögé állt be a Momentum. Ezt azzal indokolta a politikus, hogy a második fordulóban a kormányváltás volt a tét, Márki-Zay Péter pedig jobban össze tudja fogni a közösséget Donáth szerint, emellett új szavazókat is meg tud szólítani.

„A Momentum 5 éve a magyar közélet szerves része. (…) Mögöttünk van a NOlimpia- és a 2019-es EP-kampány, többször bizonyítottuk, hogy nagy energiákat vagyunk képesek megmozgatni. Szeretnénk ezt a tudást, lendületet és lelkesedést bevinni a közös kampányba is” – mondta a pártelnök.

„Végre foglalkoznunk kell azzal, hogy romokban a közoktatás, romokban az egészségügy, az emberek elvesztették a bizalmukat a politikában, a politikusban, az intézményekben, de még a szomszédjukban is. Ezek az igazi problémák, ezekre kéne nekünk reagálni, ezekről kéne nekünk beszélni a választókkal” – fogalmazott Donáth.

nagyon sokféle kompromisszumra kész a Momentum, az elsődleges cél, hogy a parlamentben és a kormányban hiteles emberek üljenek.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató