2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Lefőtt a kávé: alig kéttucat ember volt kíváncsi Márki-Zay Péterre Makón

Az ellenzék sokadik utolsó reményeként ilyen kevés embert megmozgatni nem túl jó jel, bár ahogyan az előzetesen várható is volt, a várost érintő témák is csak elvétve merültek fel. Most sem derült ki, hogy konkrétan mitől járna jobban vele Makó vagy a térség.



Igencsak szellősen töltötték fel a székeket az érdeklődők tegnap este Márki-Zay Péter Korona szállóban tartott makói rendezvényén. A kötelező fórumdíszletnek kiállított szereplőkön kívül valamivel több mint 20 vendég hallgatta végül a magát az ellenzék messiásának tartó vásárhelyi polgármester kétórás öndícséretét, egy egyébként évtizeden óta komoly baloldali táborral rendelkező városban.

Hogy miért kezd már most kifulladni az érdeklődés iránta az előválasztás lendülete után, arra maga a fórum adta meg a választ:

Márki-Zay Péternek arca van, és nagyjából ennyi.

Ha a témák közül kivennénk a kötelező „aberrált-korrupt-beteg-ostoba” kormányt, akkor a rendezvény több mint kétharmadát a közönség csendben ülhette volna végig. Erre a közhelyáradatra azonban láthatóan sem Makón, sem a térségben nem mutatkozik nagy érdeklődés.

Konkrétumokat azonban Márki-Zay csak elvétve tud felhozni, annál, hogy „munkahelyek kellenek” és a „kórházban legyen minden is” az itt élőknek egyértelműen több kell, ami már nyilvánvalóan megoldhatatlan feladat a saját városát is elhagyó polgármesternek.

Azon egyébként még megéri elgondolkodni valószínűleg, hogy a „vasalódeszkás tornatanárként” elhíresült Vezsenyi László az alpári „aberráltozással” hogy tud azonosulni, a pedagógus ugyanis kisebb meglepetésre közvetlenül Márki-Zay Péter mellett kapott helyet, gyakorlatilag elfogadva és támogatva ezzel a közbeszéd ilyen irányba terelését.

Szintén érdekes téma, hogy vajon van-e üzenete annak, hogy Mucsi Tamást, akinek az előválasztáson egyedüliként volt mersze szembeszállni Márki-Zay Péterrel, ehhez képest csak a közönség közé száműzve volt helye.

Forrás: Makohirado.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató