2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

MSZP: A Fidesz "rárobbantotta Magyarországra a szegénységet"

Az MSZP kormányra kerülése esetén nemcsak az inflációt, hanem a fizetések emelkedését is figyelembe venné a nyugdíjak növelésénél - mondta Gurmai Zita, a szocialisták frakcióvezető-helyettese szerdán a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Úgy értékelt, hogy a "Fidesz rárobbantotta Magyarországra a szegénységet"; a legtöbben a nyugdíjasok közül nélkülöznek, körükben is elsősorban a nők vannak rossz helyzetben.

A "bukásra készülő Fidesz szegényes kiskarácsonnyal bünteti a magyar népet"

- fogalmazott Gurmai Zita.

Hangsúlyozta, a boltokban és a benzinkutakon "brutális drágaság tombol", a Tárki felmérése szerint pedig a magyar emberek háromnegyede az uniós szegénységi küszöb alatt él.

A szocialista politikus szerint a legtöbben a nyugdíjasok közül nélkülöznek, körükben a szegények aránya több mint háromszorosára emelkedett 2010 óta. Különösen rossz helyzetben vannak a nyugdíjas nők, akik átlagosan 18 ezer forinttal kevesebb nyugdíjat kapnak, mint a férfiak - tette hozzá.

Gurmai Zita elmondta, az MSZP a kormánnyal szemben úgy gondolja, hogy a biztos megélhetés mindenkinek jár, ezért kormányra kerülése esetén nemcsak az inflációt, hanem a fizetések emelkedését is figyelembe venné a nyugdíjak növelésénél.

Ezzel minden nyugdíjas jobban jár majd, mert "egy ledolgozott élet után senki sem nélkülözhet" - mondta az MSZP képviselője.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató