2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Rasszista lett a fosztogatás is

A BLM tüntetések alatt történő rablások miatt, az amerikai baloldal szerint az angol ‘loot’ szó is rasszista.

Kaliforniában és azon kívül is zajló szervezett fosztogatások közepette a média és az akadémiai körök azt mondják az embereknek, hogy nem kellene használniuk a „fosztogatás” (loot) szót, mert az rasszista.

Julian Glover, az ABC7 News Bay Area TV „faji és társadalmi igazságossági riportere” (igen, tényleg ez a megnevezése) szerint az incidenseket

„tömeges megmozdulással végzett eltulajdonításnak” vagy „elcsenésnek” kellene nevezni, mert a „fosztogatás” szó rasszista.

Glover idézi Lorenzo Boydot, PhD-t, a New Haven-i Egyetem bűnügyi igazságszolgáltatás és közösségi rendészet professzorát, aki azt állítja, hogy „a fosztogatás egy olyan kifejezés, amelyet általában akkor használunk, amikor színesbőrűek vagy városi lakosok tesznek valamit. Boyd azt is felvetette, hogy a ”fosztogatás„ szó használata része annak a törekvésnek, hogy a bűnözési hullámot átpolitizáljak azáltal, hogy Kyle Rittenhouse-hoz kötik.

”Az ilyen típusú, tömeges, szervezett rendbontások és rablások már a Rittenhouse-ügy előtt is történtek„ – mondta Boyd, hozzátéve: ”Ez egy hamis narratíva. Az emberek megpróbálják átpolitizálni a bűnözést.„ Továbbá, amint arról a Daily Mail beszámolt, Martin Reynolds, a Robert C. Maynard Institute of Journalism Education társügyvezető igazgatója is azt állította, hogy

a ”fosztogatás„ kifejezést nem szabadna használni ”a Louis Vuitton és más kiskereskedelmi üzletek folyosóin randalírozó flashmobok ábrázolására„.

– írta meg a Summit News.

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató