2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Hadházyt most éppen a Legfőbb Ügyészség tette helyre

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő állításával szemben a legfőbb ügyész írásbeli kérdésekre adott válaszai minden esetben a jogszabályi előírásokon és az ezt érvényesítő gyakorlaton alapulnak – olvasható a Legfőbb Ügyészség által kiadott közleményben. 

Szükségesnek látja ismertetni Hadházy Ákossal a vonatkozó jogi előírásokat a Legfőbb Ügyészség, a politikus ugyanis tegnap, a közösségi médiában közzétett nyilatkozatában kifogásolta a K/17591. számú írásbeli kérdésére kapott legfőbb ügyészi választ, jelezve, hogy nem ismeri a képviselői kérdésekre adott felvilágosítások korlátozásának jogszabályi hátterét. A Legfőbb Ügyészség ezért közleményt adott ki, melyben részletezte azokat.

Mint írják:

A büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény 109. § (1) bekezdés d) és e) pontja, valamint a minősített adat védelméről szóló 2009. évi CLV. törvény 5. § (2) bekezdés b) és c) pontja jogosítja fel és egyben kötelezi a legfőbb ügyészt – alapvetően a büntetőeljárás sikere érdekében – korlátozott válaszadásra, illetve a válasz megtagadására. E jogszabályi rendelkezésekkel érintett ügyekben a gyakorlat korábban is azonos volt. A képviselők – és más vonatkozásban a közvélemény – szélesebb vagy teljes körű tájékoztatása a jogszabályi akadályok elmúltával történik meg. 

Az MTVA székház önkéntes lyukaszoknis pókembere ezúttal is nem kicsit rugaszkodott el a valóságtól, amikor kamuzott egy ordasat az ügyészségről, hiszen a legfőbb ügyész írásbeli kérdésekre adott válaszai megfeleltek a jogszabályban leírtaknak.

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató