2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Kamu Geri: Reméljük, a fényvillamossal örömet tudunk vinni a mindennapokba

„Ebben az évben még több budapesti polgár találkozhat majd fényvillamossal, amely immár 13 éve a karácsonyi időszak sokak által várt és kedvelt jelképe a fővárosban. A megszokott, Jászai Mari téri helyszín helyett a Hungária kocsiszínben indítottuk útjukra a különleges járműveket, mivel mától a város számos pontján jár majd a hat darab, ünnepi díszbe öltöztetett villamos, a fogaskerekűvel kiegészülve, egészen Vízkereszt napjáig” – írta ki a Facebookra Karácsony Gergely főpolgármester. 

A villamosokat minden évben a BKV munkatársai díszítik fel több ezer izzóval

A díszítés idén a BKV hét különböző telephelyén történt, először kapott fényeket a Combino és a Ganz csuklós villamos – számolt be Karácsony Gergely, aki szerint „mindez jól jelképezi azt, hogy BKV az egész város életében jelen van, minden nap jön a busz, a metró, a villamos. Természetesnek tűnik, pedig valójában nem az.

Ez nem valósulhatna meg azok nélkül a munkavállalók nélkül, akik mindent megtesznek azért, hogy Budapest közösségi közlekedése minden nehézség ellenére is a nap 24 órájában működjön.
Köszönettel és hálával tartozunk nekik ezért” – írta a főpolgármester, aki reméli, hogy a fényvillamossal „örömet tudunk vinni a mindennapokba, különösen most, ebben a járvánnyal is terhelt időszakban”.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató