2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Ukrajna szerint hamis a videó, nem lőttek migránsokra

Egy videó jelent meg a közösségi oldalakon, amely azt mutatja, hogy fegyveres ukrán katonák lövöldöznek egy migránscsoportra a fehérorosz határ mentén - ez hamisítvány - közölte az ukrán határőrség szerdán közleményben, tagadva, hogy ilyen incidens valaha is megtörtént volna.

"Ez az információ valótlan"

- állították.

Ukrajna Fehéroroszországgal közös határán nem fedeztek fel illegális migránsok csoportjait - tették hozzá, és felszólították az ukránokat, hogy ne terjesszenek "hamis információkat", és csak "ellenőrzött és hivatalos forrásokban" bízzanak - írja az RT.com.

A szóban forgó videót állítólag november 29-én rögzítették. A felvételen emberek egy csoportja látható, akik két oszlopban mozognak teljes sötétségben. Nem világos, hogy melyik területen haladnak keresztül, de egyes források azonnal azt állították, hogy az Ukrajna hírhedt csernobili atomerőművét körülvevő, a Fehéroroszországgal közös északi határ közelében lévő tiltott zónáról van szó.

Egy ponton azt látni, hogy az emberek visszarohannak, miközben néhányan a földre esnek. Később a felvételen látható, amint egy másik csoport ember közeledik a földön fekvő emberek felé, és az egyikük lövöldözik.

Az ukrán fél nem kommentálta a videó tartalmát, de közölte, hogy nem ez az első alkalom, hogy ilyen "hamis üzeneteket" terjesztenek. Korábbi hamis jelentések állítólag azt sugallták, hogy menekültek egy csoportját tartóztatták fel a csernobili elzárt zónában. Kijev ezeket az állításokat is cáfolta.


Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató