2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Bajnai Gordon "ésszerű mértékben" együttműködik a vizsgálóbizottsággal

Levelet írt a volt miniszterelnök Kovács Péter XVI. kerületi fideszes polgármesternek.

Bajnai Gordon Facebook-bejegyzésben üzent a Városháza-ügyet vizsgáló bizottság elnökének, Kovács Péter XVI. kerületi fideszes polgármesternek: együttműködik a Városháza-ügyet vizsgáló bizottsággal, írásban válaszol a kérdéseikre, bár szerinte a fideszes tagok hamis híreket terjesztenek róla.

A róla készült felvételekkel kapcsolatban azt írta: „mint az utólag számomra nyilvánvalóvá vált,

augusztus végén egy előre eltervezett kampány részeként, eleve provokációs céllal, egyetlen alkalommal hívtak olyan megbeszélésre, ahol beszélgetőpartnereim a Városháza fejlesztésével kapcsolatos szándékaikat szóba hozták.

Erről a megbeszélésről valakik törvénytelen, titkosszolgálati eszközökkel felvételt készítettek, majd azokat, szintén bűncselekményt megvalósítva, manipulálták és később a sajtóban terítették. Tekintettel a megvalósult kétrendbeli bűncselekményre, a múlt héten büntetőfeljelentést tettem a rendőrségen, melyet azóta befogadtak. A vizsgálat lefolytatására ebből a szempontból a rendőrséget tartom legalkalmasabb intézménynek”.

„Ésszerű mértékben” együttműködik

Bajnai szerint a vizsgálóbizottság munkáját és „az igazság jobb megismerését” az segítené, „ha a teljes, vágatlan és manipulálatlan hangfelvétel nyilvánosságra kerülhetne”. Arra kéri a fideszes polgármestert, hogy ha módjában áll, „sürgessék illetékes helyen a teljes felvétel nyilvánosságra hozatalát. Ez az általam kezdeményezett büntetőügyben folytatott nyomozást is nagyban segíthetné, hiszen kiderülhetne: kik alkalmaztak titkosszolgálati módszereket és manipuláltak hangfelvételeket nyilvánvaló politikai érdekből.”

Hangsúlyozta, hogy készen áll „ésszerű mértékben” együttműködni a bizottsággal, a kérdésekre írásban, rövid határidővel válaszol. Arra is megkérte Kovács Pétert, emlékeztesse a politikustársait, hogy „a bűncselekmény révén keletkezett és manipulált felvételekre alapozott hamis tényállítások szintén alkalmasak lehetnek bűncselekmény elkövetésének megállapítására, ezért még a jelen felfokozott közéleti állapotok mellett is érdemes mértéktartóan és jogilag pontosan fogalmazni, hogy a már elkövetett bűnt ne tetézzék”. A vizsgálóbizottság kérdéseit és az azokra adott válaszokat is teljes terjedelmükben a nyilvánosság elé tárja majd – tette hozzá.

***

Anonymus most a Mocsárosdűlő beépítéséről közölt hangfelvételeket

A hatalmas óbudai zöld terület egy részének beépítéséről egyeztetett Barts ismeretlen befektetőkkel, a vagyonkezelő vezetője kijelentette, barter üzletet kötnének, „mert akkor nem eladtam az ezüstöt, hanem beváltottam”.

Forrás: Mandiner

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató