2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Hajtóvadászatot indítottak Jakabék a Jobbik belső ügyeit kiteregető informátor ellen

Több jobboldali portál ellen is helyreigazítási pert kezdeményeztek, mert beszámoltak a pártelnök elleni szervezkedésről. A szokatlan akcióval vélhetően az a pártközpont célja, hogy megtalálja a szivárogtatót. Jakab Péternek semmi sem szent, saját hatalmának megőrzése érdekében még a sajtószabadságot is hajlandó sajátosan értelmezni.

Hetekkel ezelőtt több jobboldali szerkesztőség is kézhez kapott egy-egy vaskos borítékot, amiket a Jobbik-központból adtak fel. Mint kiderült, a baloldali párt ügyvédei jogi eljárást indítottak az érintett portálok ellen, azt kifogásolva, hogy hírt adtak Jakab Péter állítólagos párton belüli meggyengüléséről.

A Jobbiknál bevett szokás, hogy ha valaki a pártból vagy annak környékéről név nélkül nyilatkozik a Fidesz-közeli médiának, a jogászaik szinte azonnal munkához látnak. Ezekkel a sajtóperekkel vélhetően elsősorban az a céljuk, hogy kiderítsék, ki adott át érzékeny információkat a nyilvánosságnak, és csak másodsorban a jogi elégtétel. 

Jakabék tehát ezúttal is nyomozni kezdtek a belső ügyeket kiteregető informátor ellen.

Erősen kérdéses ugyanakkor, hogy az ilyen akciók mennyire vezetnek eredményre. A sajtótermékek és az újságírók ugyanis jellemzően biztosítják segítőiknek a forrásvédelmet, és a nyomásgyakorlás ellenére sem fedik fel a személyüket. 

Az ügynek egyébként  egy másik üzenete is van: a Jobbik elnöke bármire képes hatalmának megőrzése érdekében, jelen esetben még a sajtószabadságot is képes újraértelmezni.

Korábbi megnyilvánulásaiból az tűnik ki, hogy a baloldali pártvezér szereti megmondani, mit lehet, és mit nem lehet írni róla. Úgy látszik,

MÁR NYÍLTAN FENYEGETI A RÓLA CIKKEZŐ ÚJSÁGÍRÓKAT.   

Mint ismert, a Kontra írta meg a Jobbik belső ügyeire rálátó forrás elmondása alapján, hogy a rosszul végződött előválasztás és a pártelnök körüli botrányok (elsősorban a CSOK felvétele) miatt feszült hangulat alakult ki a pártban. Árulkodó, hogy értesüléseik szerint a Jobbik ügyvédjei a „pártütésben” részt vevő politikusokra voltak kíváncsiak az általuk indított perekben. 

A cikk után megmozdultak Jakab Péter ellen. A pártelnök amiatt is feszültebb lehet a szokásosnál, mert a napokban etikai eljárást kezdeményeztek ellene a botrányai miatt. Sajtóértesülések szerint hosszú hónapok óta viszonyt folytat kabinetfőnökével, amivel nemcsak a családját és a feleségét, de a pártját is kellemetlen helyzetbe hozta. A történtek után a Jobbik újpesti szervezetének két tagja vizsgálatot kezdeményezett a pártelnök ellen.

Forrás: Kontra

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató