2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Orbán Viktor: „azt akarjuk, hogy a jövőben is magyarok éljenek Magyarországon”

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának vendége volt.

A kormányfő a beszélgetés elején elmondta: az elmúlt két hétben (csütörtökig estig) 1 millió oltást adtak be. Ebből 800 ezer harmadik és 115 ezer volt az első oltás - tette hozzá. Az emberek biztonsága jelentősen nőtt az országban. 2 millió 600 ezer ember vette fel a harmadik oltást, ez 27 százalékos arány - ismertette a kormányfő. Hozzá tette: az uniós átlag 10 százalék körül van.

A harmadik oltással a védettségi szint 90 százalékosra emelhető - mondta a kormányfő. Orbán Viktor közölte, hogy újabb oltási akciók indulnak majd a jövőben. Eddig fantasztikusan kűzdött mindenki.

A magyar egészségügyi kapacitás jól állja a sarat. Ausztriában jóval kisebb a kórházi ellátási kapacitás, ezért kellett lépniük”

– mondta a kormányfő.

Orbán Viktor elmondta, hogy a kormány mindenkit személyesen meg fog keresni, hogy akinek lejár a védettségi ideje, azt értesíteni fogják. Sokan úgy gondolják a két oltás egy életre szól, és most megkérik őket vegyék fel az oltást. Minden településen oltási akciónap lesz – mondta a kormányfő.

Orbán Viktor elmondta, hogy sokkal nagyobb baj a tanárhiányhoz képest, hogy a gyerekek ne betegedjenek meg, ezért a pedagógusoknak ezt meg kell érteniük. Azt szeretnénk, hogy akik foglalkoznak a gyerekekkel ezt értsék meg. A szülők felé jogos elvárás, hogy mindent tegyenek meg a gyerekek egészsége érdekében - mondta a komrányfő.

Orbán Viktor az új vírusvariánsról azt mondta, hogy egyelőre nincsen orvosszakmai egyezés róla. Az első egy-két nap ijedsége nagyobb volt, mint ami indokolható lett volna - tette hozzá.Jobb az óvatosság.

A gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülők joga
 
Orbán Viktor nem szeretné a Velencei Bizottság vagy az Európai Bizottság beleszóljon abba, hogy miként neveljük a gyermekeinket. A miniszterelnök fontosnak tartja, hogy a gyermekei magyarok legyenek, vigyék tovább a kultúránkat és

„azt akarjuk, hogy a jövőben is magyarok éljenek Magyarországon”

– fogalmazott. Jogunk van ahhoz, hogy így gondolkodjunk, és jogunk van ahhoz, hogy megvédjük az álláspontunkat – tette hozzá.

Van egy hullám Európában Orbán szerint, amely nem tartja tiszteletben, hogy a gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülő joga. Nem szeretné, hogy aktivisták népszerűsítsenek mindenféle ideákat, szokásokat az iskolákban. Ki kell állnunk a gyermekeink védelmében, ezért is írnak ki népszavazást a kérdésben. Úgy tudja megvédeni a kormány a magyarok érdekeit, ha népszavazáson megerősítik. A migrációs népszavazásnál ez bevált, megerősítette a kormány a tárgyalási pozícióját, ezért nincs a mai napig menekültkvóta.

Orbán Viktor az uniós forrásokról: Ez a pénz jár nekünk
 
Jogaink vannak, a pénz jár nekünk, ide fognak érkezni az uniós források, amit visszatartanak a gyermekvédelmi törvény miatt.

„Ez egy idegjáték”

– fogalmazott Orbán, fenyegetik a magyarokat, de mint a migrációs népszavazás után, most is győzni fog a magyar kormány. Eddig is teljesítették a szükséges feltételeket, nincs alapja az uniós zsarolásnak.

Azért zsarolja az Európai Unió a magyarokat Orbán Viktor szerint, mert fontos számukra, hogy beengedjék az iskolákba az LMBTQ-aktivistákat. „Mi nem támadtunk meg senkit” – mondta Orbán, mi csak a saját nemzeti hatáskört védjük.

Brüsszel be akar avatkozni a magyar választásba
 
Brüsszel be akar avatkozni a jövő évi magyar választásba, hogy akadálytalanul érvényesítse az érdekeit a migrációban és a gyermekek szexuális nevelésében.

Olyan kormányt akarnak, amely csak annyit mond, „jawohl”, a magyar kormány ellenáll

– mondta Orbán Viktor:

 

Kisvállalkozóknak segít a kormány a rezsiharc szellemében
 
Mióta megnyerte a magyar kormány a rezsiharcot Brüsszelben, a veszteségeket a nagy cégeknek kell viselnie Orbán szerint a nemzetközi árak növekedése esetén. Az energiaárak elszállásáról van most szó.

33 ezer kisvállalkozónak segít a magyar kormány, hogy kedvezőbb díjszabású energiarendszerbe léphessenek be. Ehhez pedig gondoskodik arról a kormány, hogy az MVM a jövőben is helyt tudjon állni és jól működjön. Kevesebbet fizetnek Magyarországon az áramért és gázért, mint Európában.

Budapesten és Hódmezővásárhelyen is örülhetnek a rezsicsökkentésnek
 
A baloldal azt akarja, hogy többet fizessenek az emberek az áramért és a gázért, a jobboldal azt, hogy kevesebbet – mondja Orbán.

A budapestieknek és a hódmezővásárhelyieknek is az a jó szerinte, ha az emberek kevesebbet fizetnek az áramért és gázért. A kormány döntése után az önkormányzatok is csatlakozni tudnak egyetemes energiaszolgáltatókhoz, így alacsonyabb lesznek a felhasználói díjak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató