2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Tarlós: Karácsony már megint sunyin és gyáván valótlanságot állít

A volt óbudai, és volt főpolgármester szerint Karácsony Gergely „nettó valótlanságokat állít” a Mocsárosdűlő beépítése kapcsán.


 
Karácsony Gergely főpolgármester a közösségi oldalán azt állította, hogy ő „nem eladni, hanem megvédeni akarta a területet, ugyanis Tarlós István vezetése idején teljesen be akarták azt építeni, de ezt megakadályoztá, így hetven százalékkal csökkentették a terület beépíthetőségét” – írta a főpolgármester. 

A Pesti Srácok fmegkérdezte Tarlós Istvánt, aki elmondta: annak idején csupán annak a kötelezettségüknek tettek eleget, hogy szabályozási tervet készítsenek, de ennek sem a terület beépítéséhez, sem annak eladásához nem volt köze, és erre vonatkozó előterjesztések sem születtek soha az ő idején – írja a lap. 

Tarlós emlékeztetett: Demszky Gábor regnálása alatt viszont voltak tervek arra vonatkozóan, hogy lakótelep épüljön a Mocsárosdűlőn.

„Karácsony már megint sunyin és gyáván valótlanságot állít, és olyan összefüggést próbál teremteni, ami nincsen”

– mondta a lapnak Tarlós István, aki mint korábbi főpolgármester és mint egykori óbudai polgármester is emlékszik a területtel kapcsolatos tervekre. 

„Demszky lakótelepének három komoly akadálya is volt: az egyik, hogy az alapközműveket a Szentendrei útról kellett volna behozni, ami közel egy kilométer, ez pedig nagyon drága lett volna. A másik probléma az volt, hogy ez egy vizes terület, a vizet pedig össze kellett volna gyűjteni. A harmadik akadály pedig az volt, hogy legalább két közúti felüljáró kellett volna, hogy ezzel be lehessen a területet kapcsolni a közúti forgalomba. Mindez együtt olyan költséges volt, hogy egy lakótelep-építéssel ezt egyszerűen nem lehetett kitermelni, úgyhogy a Demszkyék sem fogtak neki semminek”– hangsúlyozta Tarlós István.

Főpolgármestersége idején a III. kerületnek törvényi kötelezettsége volt erre a területre szabályozási tervet készíttetni, ami el is készült.

„Ebben az ügyben valóban volt egyeztetés a kerület és a főváros között, mert a tulajdonos a főváros” – hangsúlyozta a volt főpolgármester.  „Az, hogy volt a szabályozási tervről egy egyeztetés és készítettek egy szabályozási tervet, annak sem a beépítéshez, különösen pedig az értékesítéshez semmi köze nem volt. A fővárosban soha nem született az én időmben sem határozat, de még csak előterjesztés sem arról, hogy a területet valaki be akarná építeni vagy pláne értékesíteni akarná. Tehát Karácsony megint nettó valótlanságot állít” – állítja Tarlós István a Pesti Srácoknak. 

A volt főpolgármester szerint „Karácsony trükkje most az, hogy úgy állítják be, mintha az ő regnálása idején az egészet be akarták volna építeni, amiből a hős Karácsony csak egy kis darabot tartana meg beépíthetőnek, de az összes többit ő megvédte. Karácsony sunyin és gyáván, megint valótlanságot állít és olyan összefüggést próbál teremteni, ami nincsen” – állítja a lapnak Tarlós István.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató