2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Varga Judit tűsarkúban kosarazik és csont nélkül betalál

Magyarország igazságügyi minisztere nem csupán hegedülni, de kosarazni is remekül tud.

Varga Judit meglepő lazasággal és önbizalommal, csont nélkül dobott be egy kosarat, ráadásul tűsarkú cipőben és kosztümben. A fantasztikus dobásról Facebookra kitett videója is tanúskodik. Varga Judit már általános iskolában is sporttagozatra járt Diósgyőrön, ahol sprintet futott. A kosárlabdához egyetemi évei alatt került közel. 

„Amikor 1999-ben elkezdtem a tanulmányaimat, az egyetemi klubnak már csak férfiszakosztálya volt. Másodévesként nekifogtam újjáéleszteni a női együttest. Az egyetem azt a feltételt szabta, hogy szedjek össze tizenöt lányt, aki hajlandó rendszeresen edzeni, akkor kapunk labdát és pályát. A lányok meg azt mondták, akkor jönnek, ha biztosan lesz labda és pálya… Szerencsére találtam egy lelkes informatikatanárt, aki nagyon szeretett volna edzősködni, ketten szedtük össze helyi vállalkozóktól az induláshoz szükséges tőkét. Sohasem felejtem el, amikor először vehettük fel a MEAFC-mezünket. Nem volt világmárka, nekünk mégis a világot jelentette. Az NB II-ben kezdtünk a 2001–2002-es bajnokságban, és az első idény végén feljutottunk az NB I B-be” – nyílatkozta korábban a Nemzeit Sportnak, ahol megjegyezte, hogy noha sereghajtók voltak, élvezték, hogy kosarazhatnak.

Varga Judit a bedobó pozícióján játszott az egyetemi csapatban. „A sprintermúltamnak köszönhető gyorsaságomat kihasználva a lepattanó megszerzése után pillanatok alatt az ellenfél gyűrűje alá értem, a ziccereket pedig jó hatásfokkal értékesítettem” – árulta el az igazságügyminiszter. 

 

(mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató