2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

A BLM mozgalomnak elege lett, legyen fekete karácsony

Ez már a hetedik év, hogy a radikális szervezet meghirdeti a „fehér kapitalizmus” bojkottját és mindenkit arra szólít fel, hogy csak feketék tulajdonában levő üzletekben vásároljon. 

A Black Lives Matter bejelentette, hogy idén is bojkottálja a „fehér cégeket” az ünnepi időszakban, hogy támogassa a „Black Xmas”-t – írja a Daily Mail.

A Black Lives Matter hivatalos globális hálózata megosztott egy Instagram-posztot, amelyben arra szólított fel, hogy ‘támogassák a feketék által vezetett-feketéket kiszolgáló szervezeteket’.

‘Egy #BlackXmasról álmodunk. Ez azt jelenti, hogy Black Friday-től az újév napjáig nem költünk fehér cégeknél’ – áll a hivatalos blackxmas.org oldalon.

A csoport arra buzdítja követőit, hogy „kizárólag fekete tulajdonú vállalkozásoktól vásároljanak”, azt állítva, hogy „a fehér felsőbbrendű kapitalizmus a rendőrséget a profit védelmére és a fekete élet ellopására használja”.

George Floyd meggyilkolását követően megugrott az érdeklődés a fekete tulajdonú vállalkozások támogatása iránt.

A Google-keresések a „fekete tulajdonú vállalkozások a közelemben” kifejezésre a Nemzeti Fekete Kereskedelmi Kamara adatai szerint 2020. május 31. és június 10. között minden idők legmagasabb értékét érték el.

A Nemzeti Fekete Kereskedelmi Kamara és a Groupon által végzett felmérés szerint a fekete tulajdonú vállalkozásokra irányuló keresések több mint 300 százalékkal nőttek 2020 júniusa és 2020 augusztusa között.

A CNBC azonban arról számolt be, hogy a kezdeti fellendülés után a legtöbb fekete tulajdonú vállalkozás visszaesett a korábbi értékesítési statisztikákhoz.

A Black Friday és a Cyber Monday után idén a vásárlók állítólag kevesebbet költöttek a hagyományosan népszerű vásárlási napokon, és egyesek az eladások visszaesését a jelenlegi ellátási lánc válságának tulajdonítják, amely arra késztette a vásárlókat, hogy korán kezdjék meg az ünnepi bevásárlást.

A 2021-es ünnepi vásárlások 100 millió dollárral csökkentek 2020-hoz képest – jelentette az Adobe Insights.

A Black Xmas 2014-ben kezdődött, válaszul John Crawford, egy fekete férfi rendőrség általi lelövésére, akit egy ohiói Walmartban lőttek meg halálosan, miközben egy légpuskát tartott a kezében, amelyet az üzletben árultak,- foglalta össze a Neokohn.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató