2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Donáth Annának most lett végleg elege Márki-Zay-ból

Donáth Anna szerint a migránsszámlálót le kell állítani. Nem lehet ugyanazokkal az eszközökkel kampányolni, mint amivel a Fidesz, mondja Donáth a Jelennek adott interjújában. A Momentum új elnöke arról is beszélt, hogy nem támogatják, hogy feles többséggel alkotmányozzanak, de szerinte nem lehetetlen kétharmaddal nyerni, csak végre el kellene kezdenie az egyesült ellenzéknek kampányolni.

Bár az ellenzék „nem dőlt hátra,” hiszen „nagyon nagy munkák folynak a háttérben,” de Donáth szerint „kifele úgy tűnik, mintha az ellenzék hátradőlt volna, és ez nagyon nem jó.” Az interjúban elmondta: a „start gombot” nem feltétlenül a Momentumnak kell megnyomnia, de ha eddig más nem nyomta meg, hát ők meg fogják.

Mi ragaszkodunk ahhoz, hogy jogállami keretek között állítsuk helyre a jogállamiságot. Nagyon nagy felelősségünk van abban, hogy ne csináljunk olyat, amivel bármilyen következő kormány éppúgy a kénye-kedve szerint vissza tud élni, hiszen pontosan ezt akarjuk meghaladni” – hangzott el Donáthtól.

Úgy gondolja, sok mindent akár  feles többséggel is meg lehet oldani, és nekik „arra kell fókuszálni, ami lehetséges, és nem arról beszélgetni, hogy mi nem” – fejtette ki. Ennek ellenére mindent meg kell tenniük a kétharmados győzelemért, „csak ahhoz végre el kéne kezdeni, tényleg rendesen kampányolnunk.”

Ám a kampány eszközeiről szólva kiemelte, hogy nekik példát kell mutatni.

„Például azzal, hogy mi nem szállunk bele akár fideszes képviselők magánéletébe azon a szinten, ahol már olyan emberekről van szó, akik nem vállalták a közszereplést” – jelentette ki Donáth Anna.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató