2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Sarah bíboros: A tömeges migrációt elősegítő politika az „önpusztítás” felé sodorta Európát

Robert Sarah guineai bíboros, a Cor Unum Pápai Tanács egykori elnöke az illegális bevándorlás megállítása mellett a kulturális identitás, a gyökerek és a hagyományok megőrzését tartja fontosnak. Szerinte ezek segítségével térhet le Európa az önpusztítás útjáról.

Mindenkinek rossz a migráció

A múlt héten a 27 bevándorló életét követelő La Manche csatornán történt esettel kapcsolatban arra buzdítja Európát a bíboros, hogy segítse Afrika fejlődését. Szerinte a támogatás a bevándorlók végtelen özönének megállítására alkalmas. Továbbá azzal megelőzhető Európa önpusztító tevékenysége is – írja a The European Conservative.

Az imént említett balesetre a francia médiának múlt héten adott interjúban reagált a bíboros. Továbbá felvázolta a globális migrációs válságot előidéző tényezőket, és javaslatokat tett a helyzet esetleges megoldására – írja a Le Figaro cikkére hivatkozva az oldal.

Reakcióját lázadásnak nevezte. A migráció kérdésében pedig háromszoros árulásról beszélt: „Elszakítjuk az országuktól, és elvisszük Afrikából a fiatalokat, az értelmiségieket, az élő erőt” – mondta a bíboros a francia Europe1 rádióval készült beszélgetésben.

A nyugat-afrikai Guineából származó, egykori vatikáni bíboros hozzátette: „Ezeknek a fiataloknak úgy mutatjuk be Európát, mint Eldorádót. Azt mondjuk nekik, itt mindenük meglesz, pedig ez nem igaz.”

Végül kiemelte: „Nem reagálunk azokra az embercsempészekre sem, akik kihasználják a bevándorlók naivságát. Gyökereiben kell kezelni a problémát, és a maga valójában kell bemutatni Európát, nehézségeivel együtt.”

A katolikus egyházon belül is konzervatív nézeteiről ismert bíboros Afrika gazdasági infrastruktúrájának fejlesztését hangsúlyozta. Meglátása szerint az csökkentené annak esélyét, hogy az emberek életüket és testi épségüket kockáztassák egy vonzónak tűnő távoli kontinens elérése érdekében.

„Az a fontos, hogy segítsük Afrika helyi fejlődését és biztosítsuk, hogy ezek a fiatalok helyben találjanak munkát és otthon maradjanak”

– jegyezte meg a bíboros.

Az önpusztító Európa

Kontinensünkkel kapcsolatban a kulturális identitás, a gyökerek és a hagyomány megőrzésének fontosságát hangsúlyozta. Szerinte Európának arra kell rájönnie, hogyan tud úgy fejlődni az intelligencia segítségével, hogy közben megtartja hagyományait és gyökereit.

„Meggyőződésem, hogy mindenkinek meg kell tartania gyökereit, kultúráját és történelmi gazdagságát. Ezt pedig tovább kell adni gyermekeinknek. Ezt a feladatot kaptuk meg mindannyian”

– mondta a bíboros.

Az interjú végén Sarah bíboros arra figyelmeztetett, hogy a tömeges migrációt elősegítő politika az „önpuszítás” felé sodorta Európát.

„Az egyetlen járható út, ha jövőképet adunk a fiataloknak Afrikában” – ezt már Bohár Dániel hangsúlyozta hangsúlyozta a Vasárnap.hu-nak adott interjúban. A PestiTV riportere a Hungary Helps program missziójával látogatott el a többnyire keresztény vallású Kenyába. Az utazása során szerzett tapasztalatok alapján azt tartja a legfontosabbnak, hogy jövőképet adjunk az ott élő embereknek. Az ad hoc problémákra adott egyszeri megoldások nem nyújtanak végeleges megoldást.

Véleménye szerint a nyugati nagyhatalmak még mindig birodalmi szinten gondolkodnak és tekintenek magukra. „Nem gondolnak bele, mire van szükség, és nem is érdekli őket. A saját igényeiket akarják kiszolgálni. Ha épp munkaerőhiány van, akkor importálnak pár embert az országukba.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató