2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Juszt László: Kezdetben Hitlert is lesajnálták

Teljesen rottyon van a levitézlett tévés.

Juszt ezt írja a Facebookon:

„Orbán hazatalált! Kész, nincs tovább! Hosszú volt az út a liberalizmustól a szélső jobbig. Sokan maradtak le és ki azok, akik – óh mily naivitás! – elhitték, amiket a Fidesz megalakulásakor hirdetett: »Ruszkik haza! Térdre imához! Torgyánnal soha!«

Viszont becsületére legyen mondva: már viszonylag az elején kimondta: »Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit csinálok!« És aki figyelt, az már legkésőbb 1998-ban tudta, hogy hova igyekszik: a korlátlan hatalomba. És korlátlan hatalom a demokráciákban nem létezik, csak és kizárólag a diktatúrákban.

Hónapok óta folynak a tárgyalások az európai szélső jobboldali, populista pártok között a közös frakcióról, de az teljesen világos, hogy egy ilyen frakció már csak a személyes ambíciók miatt sem jöhet létre. Nem beszélve a számtalan elvi (?) ellentétről.

Az most biztosnak látszik, hogy ezt Orbán bebukta. De nyilván nem nyugszik, amíg ki nem robbant valami visszavonhatatlant. És egy ilyen bolond világban mindenhez lehet partnert találni. Kezdetben Hitlert is lesajnálták…

S még valami. Mire is alapult a hatalma? Miket hangoztatva erősödött meg? A versailles-i békeszerződés igazságtalanságainak támadása (Trianon), zsidóellenes demagógia (Soros) és szerencse, azaz a 1929-es nagy gazdasági világválság(Covid).”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató