2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kötelező lesz az oltás New Yorkban

Bill de Blasio polgármester szerint a két ünnep közt lép életbe a változás.


 
Kötelezővé válik az oltás New Yorkban a magánszektoron belül, továbbá a gyerekek-fiatalok is csak beoltva mehetnek majd be sok helyre – írja az Infostart. A gyermekeknek oltásra lesz szükségük ahhoz, hogy étterembe, fitneszlétesítményekbe és zárt terekbe szervezett kulturális programokon vehessenek részt, mivel az 5-11 év köztiektől is megkövetelik az igazolást. Így már csak azok mentesülnek valamiféle oltási kötelezettség alól, akiknek életkoruk miatt nem tudnak még vakcinát ajánlani.

A 184 ezer munkaadót érintő intézkedés december 27-étől hatályos a CNBC cikke szerint, a benne szereplők szerint pedig minden 12 éves és idősebb munkavállalónak és vásárlónak igazolnia kell, hogy az említett időpontig alapimmunizációja megtörtént. A 11 év alatti gyerekektől azt követelik meg, hogy december 14-ig legalább egy adag vakcinát vegyenek fel. Ugyanilyen dátummal a következő tevékenységekben való részvétel is egy adag oltáshoz kötött lesz esetükben: tánc, sport, ének és zenekari zenélés.

De Blasio szerint a cél az, hogy a városnak nagy károkat okozó, 2020 márciusihoz hasonlatos lezárásokat elkerüljék jövőre.

Nem engedhetjük, hogy ezek a korlátozások ismét életbe lépjenek, nem állhat le New York, tovább kell haladnunk”

– fogalmazott De Blasio. 

New Yorkban naponta átlagosan 1500 új esetet fedeznek fel, az egészségügyi szakemberek a hideg időjárás és az omikron együttes jelenléte miatt esetszám-növekedésre számítanak. A metropoliszban a hétvégéig nyolc omikronos esetet fedeztek fel 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató