2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Luxemburg: Balhé a karácsonyi vásáron, áttörték a kordont az oltásellenesek

Elszabadultak az indulatok egy oltásellenes tüntetésen, ugyanis az erőszakos demonstrálók egy nagyobb csoportja áttörte a karácsonyi vásár blokádját Luxemburgban.

Oltásellenes tüntetők rohamoztak meg egy karácsonyi vásárt Luxemburgban, tiltakozásul a kormány legújabb intézkedései ellen, amelyeket a koronavírus-fertőzés terjedésének lelassítása érdekében hoztak meg.

Az ország kormánya nemrégiben bevezette az úgynevezett CovidCheck rendszert, amely megköveteli a polgároktól, hogy igazolják a koronavírus elleni védettségüket, ha - többek között - étterembe, szórakozóhelyre vagy nagyobb közösségbe mennek.

A rendszert a munkahelyeken is alkalmazzák, ahol szintén megkövetelik a védettséget igazoló okmányt, amely napi szintű teszteléssel váltható csak ki.

Erre válaszul körülbelül kétezer ember gyűlt össze az ország fővárosában, hogy kifejezzék tiltakozásukat, amely a többi országhoz hasonlóan, itt sem alakult békésen.

Az először még békés tüntetők egy parkolóban gyűltek össze, ahonnan átsétáltak egy karácsonyi vásárhoz, ott azonban elszabadultak az indulatok. A demonstrálókat se kiszolgálni, se beengedni nem tudták a törvényi szabályozások miatt, akik erre agresszívan feleltek - közölte a LADbible.


A Twitteren megosztott felvételen látható, hogy az erőszakos tüntetők nevetve áttörik a kordont, majd betörnek a karácsonyi vásárra.

"Egyértelműen szeretném kihangsúlyozni, hogy olyan alkotmányos államban élünk, amely minden állampolgárnak szabadságot biztosít. Itt azonban átléptek egy határt, ezt pedig nem toleráljuk"

- közölte Henri Kox belügyminiszter.

Forrás: Tények

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató