2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Orbán Viktor Jakabnak: Köszönöm, hogy nem hívott meg egy intellektuális versenybe

A baloldali Jobbik elnöke szerint a kormányfőt „a maffia fejévé” választották novemberben.


 
A parlament előző héten indult ülésének ötödik, egyben zárónapja délelőtt 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődött.Ezt követően a kérdésekre másfél óra, az azonnali kérdésekre pedig további hatvan perc áll rendelkezésre. Az azonnali kérdések órája 13:48-kor kezdődött.

Az első csörte Jakab Péter és Orbán Viktor között zajlott. A Jobbik elnöke gratulált Orbánnak, hogy a Fidesz-kongresszuson megválasztották „a maffia fejévé”. „Önnél alkalmasabb embert én sem találnék erre a feladatra” – tette hozzá Jakab, aki ezután azzal vádolta a kormányfőt, hogy lehallgatja politikai ellenfeleit, és gyengíti a forintot.

Jakab szerint az elmúlt tíz évben nem történt változás az életszínvonalban. Ezután burkoltan elmebajosnak nevezte a miniszterelnököt, amire már az Országgyűlés elnökének kellett rendre utasítania a jobbikos politikust.

Orbán Viktor Jakab Péternek (Jobbik) azt válaszolta, hogy

köszönöm, hogy nem hívott meg egy intellektuális versenybe, és boldog mikulást is kívánok.

Nézzen körül, hogy akikkel együtt ül, azok vették el a 13. havi nyugdíjt és egyhavi fizetést, valamint 10 százalék feletti munkanélküliséget csináltak, ők vágták meg a családtámogatási rendszert, és ők csalták devizahitelbe a családokat. Mi mentettük ki őket - tette hozzá, és a forint árfolyamváltozása ne tegye tönkre őket. A mostani minimálbérből pontosan kétszer annyi benzint lehet vásárolni, mint az Ön szövetségeseinek az idejében. 

Orbán Viktor: Az Önök programja az áremelkedések programja

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Ön rosszul van tájékoztatva a saját programjukról. A kormányfő rámutatott arra, hogy a baloldali blokk meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést. Idézem Önöket, fogyasszanak kevesebb fizet, gázt, áramot és vegyen kisebb autót.Az Önök programja az áremelkedések programja, amit követelnek azt mi képviseljük, de sajnos Ön ide nem ülhet át. 

ÉLŐ közvetítésünk:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató