2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Karácsony tombol a Facebookon: Korrupt gazemberek, fel kell állítani egy vizsgálóbizottságot

A korrupció minden formája visszataszító, de az, amikor a kiváltságosok érdekében a kiszolgáltatottakon nyerészkednek, az a visszataszító korrupciót is még visszataszítóbbá teszi.

A korrupcióból rendszert építő Orbán-kormány friss kenőpénzes botrányában ezt is vizsgálni kell: nyerészkedtek-e ezek a gazemberek még az eladósodott emberek kilakoltatásán is?

Az Orbán-kormány igazságügyi államtitkárának korrupciós ügyében a magától értetődő lemondás nem ad választ a legfontosabb kérdésekre:
Miért adott a végrehajtások kapcsán kinevezése napján(!) teljhatalmat Varga Judit igazságügy-miniszter annak a Völner államtitkárnak, akit most korrupcióval vádolnak?
Van-e ennek köze ahhoz, hogy ugyanez a Völner engedélyezte újságírók, ellenzéki közéleti emberek törvénytelen megfigyelését a Pegasus-szoftverrel?
Hogyan lehetséges, hogy egy-egy végrehajtói „praxison” akár évente több száz millió forintot lehetett keresni az Orbán-kormány alatt?

Az a minimum, hogy feláll az ügy politikai szálait és összefüggéseit feltáró vizsgálóbizottság, amelynek meg kell vizsgálnia az Orbán-kormány ideje alatt történt, feltűnően nagy számú kilakoltatásokat, és fel kell tárnia, milyen rendszerszintű problémák merültek fel a túl sokszor kegyetlen, embertelen végrehajtási eljárásokban.

Az új kormánynak dolga lesz a végrehajtások újraszabályozásával, de előbb ennek a korrupt rendszernek az összes haszonélvezőjét Völner után kell küldeni,- írja ezt az a baromarcú Karácsony, akinek már régen le kellett volna mondania, mert kiárusítaná Budapestet. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató