2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Telex: "Nem áll meg a budapesti bicikliforgalom növekedése"

Így legitimálják Kamu Geri hülyeségét.

Folytatódott a budapesti bicikliforgalom növekedése: novemberben öt százalékkal többen kerékpároztak a fővárosban, mint egy évvel korábban, holott idei november a tavalyinál csapadékosabb és hűvösebb volt a tavalyinál. - írta a Magyar Kerékpárosklub hétfő délelőtt Facebook-oldalán. A poszt szerint a BKK nyilvános adatot szolgáltató öt kerékpárszámlálója novemberben mintegy 8000-rel több kerékpározót mért, mint egy évvel ezelőtt. A tavalyi 149 509 után idén novemberben 157 346-szor haladtak el az aszfaltba épített mérők felett, ami 5 százalékos növekedést jelent.

A forgalomnövekedés ráadásul egyenletesen oszlik meg, ugyanis a csepeli Weiss Manfréd út kivételével minden számláló – az Árpád hídon, a Bem rakparton, a Hungária körúton, illetve a Múzeum körúton – több kerékpározót mért, mint tavaly novemberben.

Szerintük idén júniusban minden korábbi rekordot megdöntött a budapesti kerékpárosforgalom, akkor 418 573 elhaladást mértek a BKK forgalomszámláló eszközei, ami mintegy 23 százalékkal nagyobb volt 2020 júniusához, és 6,5 százalékkal volt több a korábbi csúcstartó 2020 júliusához képest.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató