2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Ukrán hadügyminiszter: Koporsóban fognak hazatérni az orosz fiúk, ha Putyin támad

Véres mészárlás lesz Ukrajnában, ha Putyin támadást indít – fogalmazott Olekszij Reznikov.


 
„Igazán véres mészárlás lesz”, ha Oroszország úgy dönt, hogy megtámadja Ukrajnát – fogalmazott Olekszij Reznikov ukrán védelmi miniszter a CNN-nek.

Koporsóban fognak hazatérni az orosz fiúk”

– tette hozzá.

Reznikov arra buzdította Joe Biden amerikai elnököt, aki kedden egy videokonferencia-beszélgetést folytat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, hogy álljon ki határozottan Moszkvával szemben.

Reznikov a CNN-nek elmondta, hogy Ukrajna becslése szerint Oroszország jelenleg 95 ezer katonát állomásoztat támadásra készen Ukrajna mellett. Az amerikai becslések szerint Oroszország 175 ezer katonát tudna mozgósítani Ukrajna megszállására. Reznikov hangsúlyozta, hogy 250 ezer hivatásos katona mellett 400 ezer veterán és 200 ezer tartalékos áll készen Ukrajna védelmére, ezért szerinte 175 ezer orosz katona nem elégséges Ukrajna ellen.

„Nincs szükségünk amerikai katonákra”

Reznikov felhívta a figyelmet, hogy egy orosz invázió – ha megtörténik – „katasztrófális” következményekkel járna az egész európai kontinensre, és a becslések szerint 4-5 millió ukránnak kellene menedéket keresnie Európában. Reznikov azt is kiemelte, hogy Ukrajna jelentős élelmiszer-beszállító Európa és Afrika számára, amelyek ellátása így megszakadna.

A miniszter elmondta, hogy az ukrán hadsereg további haditechnikai segélykérést küldött szövetségeseinek, beleértve a légierő és a haditengerészet anyagi támogatását és kiképzését.

Nincs szükségünk csapatokra, mert szerintem nem igazságos, ha amerikai katonák fognak meghalni Ukrajnában. Nem, nincs rá szükségünk

– tette hozzá Reznikov.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató