2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Bocsánatkérésre kényszerült a finn miniszterelnöknő egy buli miatt

Elismerte, hogy hibázott.

Bocsánatot kért Sanna Marin finn miniszterelnök, amiért elment bulizni azt követően, hogy koronavírusos beteggel érintkezett – közölte az Euronews. A politikust többen bírálták tette miatt. Finnországban a beoltott lakosok pozitív teszt esetén sem kötelesek karanténban vonulni, mindössze javasolják nekik a társadalmi érintkezés kerülését és a tesztelést.

Marin Pekka Haavisto külügyminiszterrel került közvetlen kapcsolatba, akinek másnap lett pozitív a koronavírus-tesztje. A finn miniszterelnök közölte, minderről csak akkor szerzett tudomást, amikor a férjével és barátaival elmentek bulizni. A 36 éves politikus, aki eddig két oltást kapott, először azzal védekezett, hogy államtitkára tanácsát követte.

Később azonban bocsánatot kért tévedéséért, és elismerte, hogy ellenőriznie kellett volna, milyen javaslatokat küldtek neki. A miniszterelnököt azóta tesztelték, az eredménye negatív lett. Kritikusai szerint Marinnak példát kellett volna mutatnia Finnországnak, és önként kellett volna elhagynia a szórakozóhelyet, amint tudomást szerzett róla, hogy koronavírusos személlyel volt közvetlen kapcsolatban.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató