2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Luxusétteremben találkozott Bige és Márki-Zay

Pénteken egy budapesti luxusétteremben ebédelt és borozgatott Márki-Zay Péter és Bige László, a baloldal milliárdos oligarchája - derül a TV2 Tények című műsorának riportjából.

A rezsicsökkentést támadó baloldali politikuson nem látszott, hogy különösebben aggódott volna a számla miatt, hevesen bólogatott és nevetgélt a gazdákat megkárosító műtrágyakirállyal. 



Mindeközben a baloldal kormányfőjelöltje a nyilatkozataiban arról beszél, hogy eltörölné a rezsicsökkentést, a politikus szerint ugyanis az embereknek érezniük kell az árakat, különben nem spórolnak. A felvételek alapján azonban Márki-Zay nem híve a spórolásnak, csak a magyar embereket szeretné erre rávenni.

A baloldali politikus a benzinárak maximalizálását sem támogatja, szerinte ugyanis az sem jó megoldás, azt mondja, aki sokallja a benzin árát, járjon kisebb autóval.

Közben Márki-Zay Péter azzal a Bige Lászlóval borozgatott, aki az agrártárca számításai szerint 36 milliárd forinttal károsította meg a gazdákat azzal, hogy kartelltevékenysége nyomán a műtrágyaárak az egekbe szöktek.

A baloldali milliárdos azonban nem törődik a gazdák panaszával, sőt, korábban kijelentette, hogy egyetlen napot ad számukra, hogy megvásárolják a nélkülözhetetlen tápanyagot. A gazdák arra panaszkodnak, hogy szinte teljesen ellehetetlenülnek a műtrágyaárak miatt.

Mindeközben Bige László elképesztő luxusban él: helikopterrel jár, Nyíregyházához közeli birtoka a kaliforniai Disneylandnél is nagyobb, vagyonát pedig 200 milliárd forintnál is többre becsülik. Márki-Zay Pétert viszont mindez nem zavarja, saját elmondása szerint nem is kérdezte az oligarchát a kartellezésről. A baloldal miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott, hogy a hatalomra kerülésért az ördöggel is kész összefogni.

Bige László a kartellezés miatt rekordbírságot kapott a Gazdasági Versenyhivataltól októberben. A baloldali milliárdos korábban leszögezte, kész bármennyi pénzt adni Márki-Zay Péternek, most azért támogatja a Gyurcsány Ferenc vezette baloldalt, mert azt remélheti, győzelmük esetén szemet hunynak majd a zűrös ügyei felett.

Forrás: Tények

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató