2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Trump győzne, ha most tartanák az elnökválasztást

Donald Trump volt amerikai elnök legyőzné Joe Biden jelenlegi elnököt, ha most tartanák az elnökválasztást − derül ki a Harvard CAPS/Harris Poll közvélemény-kutatásából. – Biden mélyrepülése növelte Trump népszerűségét minden fronton – közölte a The Hill hírportállal Mark Penn politikai elemző.



A felmérésben a szavazók 48 százaléka nyilatkozott úgy, hogy támogatná Trumpot, míg Bidenre 45 százalék szavazna.

További nyolc százalék volt bizonytalan a választást illetően. Biden a városi szavazóknál húsz százalékponttal, a külvárosiaknál négy százalékponttal kapna többet ellenfelénél, Trump azonban 33 százalékkal győzne a vidéki szavazók között.

A közvélemény-kutatás során kiderült az is, hogy a megkérdezettek elégedetlenek Biden járványügyi intézkedéseivel, illetve azzal, ahogy kivonta az amerikai katonákat Afganisztánból. A hírportál megjegyzi azt is, hogy Trump óriási előnnyel rendelkezik bármely más potenciális republikánus ellenfelével szemben: a republikánus szavazók 67 százaléka a volt elnököt támogatná az elnökválasztáson.

A lap kiemeli, hogy a fenti közvélemény-kutatás több felmérésekkel együtt jelzi azt is, hogy Trump 2024-ben valószínüleg megpályázza a republikánusok elnökjelöltséget.

Forrás: MNO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató