2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Putyingrádra keresztelnének egy orosz nagyvárost

Az oroszországi Arhangelszk városát át kellene nevezni “Putyingrádra”, mert így felgyorsulna a város fejlődése, és a pénzt is megfelelően költenék el – mondta a város volt polgármestere, Alekszandr Donszkoj – írja az RT.

A 29ru című helyi lapnak nyilatkozva Donszkoj a város új címerére kiírt pályázat meghirdetésekor vetette fel az ötletet, megjegyezve, hogy a város nevének megváltoztatása Vlagyimir Putyin jelenlegi orosz elnök után Putyingrádra “hasznos” lenne.
 
“Bátran állíthatom, hogy ez nagyon erős fejlődési lökést adna nekünk, mert Arhangelszkben egyetlen hivatalnok sem lenne korrupt. A pénzt megfelelően költenék el” – mondta arra utalva, hogy a helyi tisztviselők félnének attól, hogy problémát okozzanak az ország régóta hivatalban lévő vezetőjéről elnevezett városban.
 
Donszkoj szerint egyetlen városi tanácsos sem szavazna az ötlet ellen.

“Putyingrád a tökéletes név. Senki sem fog szórakozni ezzel a várossal”

– tette hozzá a volt polgármester.

A volt polgármester azt is elmondta, hogy az új név új lendületet, reményt és örömet adna a helyieknek az előző két év Covid megszorítások után.

Számos orosz várost neveztek el korábbi vezetőkről és kiemelkedő politikusokról, különösen a szovjet korszakban. Szentpétervár 1991-ig Leningrád néven volt ismert, Vlagyimir Lenin forradalmi vezető után. Utódjának, Joszif Sztálinnak is volt egy város a tiszteletére – Sztálingrád, amelyet 1961-ben Volgográdra neveztek át. Az 1980-as években az ország tatárföldi régiójában található kisebb települést, Naberezsnye Cselnyit a névadó szovjet vezető, Leonyid Brezsnyev után Brezsnyevnek nevezték el.

Forrás: Oroszhirek.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató