2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A BKV vezérigazgatója szerint nem igaz, amit Hadházy állít a vállalat költségvetéséről

Hadházy Ákos nemrég azt állította, költségvetési csalás miatt folytatnak vizsgálatot egy olyan cég ellen, amely korábban a BKV-val állt kapcsolatban. A közlekedési vállalat vezérigazgatóját felkereste a Magyar Nemzet, Bolla Tibor a lapnak azt nyilatkozta, a BKV nem szerencsés, hogy a BKV neve belekeveredik egy olyan botrányba, amiben a cégnek nincs felelőssége.

Az egész ügy előzménye arra vezethető vissza, mikor Hadházy Ákos parlamenti képviselő nyilvánossága hozta: a Völner-ügy után újabb botrányos ügyben folytatnak nyomozást, ezt Polt Péter legfőbb ügyész is elismerte.

Hadházy szerint a nyomozás a SYS IT ellen folyik, amely 2019-ben informatikai fejlesztésre nyert közbeszerzést a BKV-nál, az alvállalkozók nem vagy nem teljesen végezték el a munkát, ellenben számláztak, vagyis munka nélkül kaptak pénzt. A nyomozás különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen és bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik. Bolla Tibor a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, a történet ennél bonyolultabb. A BKV valójában még a Demszky-érában, 2009-ben kötött tízéves szerződést a Synergonnal, amely idővel bizonytalan pénzügyi helyzetbe került, ezért a vállalt feladatokat jogutódlással vette át a SYS IT. 2019-ben, a szerződés lejártakor a BKV újabb közbeszerzést írt ki, amelyet konzorciumként, jelentős referenciával rendelkező vállalatokat jelölve alvállalkozóként nyert el újra a SYS IT.

 A BKV befizet minden adót, és csak valós teljesítés ellenében, a szerződésben foglaltaknak megfelelően fizet ki összegeket. Az, hogy egy velünk kapcsolatban álló cég hanyagul bánik az alvállalkozóival, már nem a mi ügyünk, ezért is szerencsétlen, hogy a BKV neve belekeveredett az ügybe

– mondta a vezérigazgató a Magyar Nemzetnek. A lap értesülései szerint az ilyen ügyekben a BKV saját hatáskörben dönt, ezekre a közgyűlésnek vagy a Városházának sincs ráhatása.

Forrás: MNO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató