2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Az RTL Klubot 6, a TV2-öt 2 millió forintra büntette az NMHH rossz korhatárbesorolás miatt

Az NMHH közleményben jelentette be, hogy nem megfelelő korhatár-besorolás és nem jó időpontban való sugárzás miatt összesen több mint hatmillió forintos bírságot rótt ki az RTL Klub, és összesen 1,91 millió forintot a TV2 szolgáltatójára. Mindkét szolgáltató 16-os korhatár-besorolás helyett 12-es korhatári kategóriában, továbbá nem a megfelelő, 21 és 5 óra közötti sávban tette közzé műsorát, írják.

Az RTL Klub a Házasodna a gazda című sorozat egyik epizódját 21 óra előtt sugározta úgy, hogy abban szexualitásra utaló párbeszédek és képsorok jelentek meg. A TV2 a Csapdába csalva című műsort adta délelőtt 11 óra körül annak ellenére, hogy abban a szereplők a céljaik eléréséhez igénybe vett könnyű, valamint törvénytelen pénzkereseti lehetőségeket a következmények, veszélyek ismertetése nélkül mutatták be. Az NMHH szerint ezek negatív hatással lehetnek a 12 és 16 év közötti korosztály tagjainak személyiségfejlődésére, ami pedig ellentétes a gyerekvédelmi szabályokkal.

A Hegyvidék Televízió szolgáltatóját burkolt reklámozás miatt figyelmeztette a tanács, amiért az ÉPI-TECH Magazin szeptemberi adásaiban a műsorban bemutatott építőipari vállalkozásokról öt alkalommal olyan többletinformációkat tett közzé, melyek a reklámokra jellemző módon segítették a népszerűsítést.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató