2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Elszabadult a pokol: a DK-sok Márki-Zay fejét követelik, mert Feri nem kampányolhat

zzik a levegő az ellenzéki összefonódáson belül, mióta Gyurcsány Ferenc „kapitánynak” nevezte ki Márki-Zay Pétert. Egyesek felháborodtak, mások szerint ez azt jelenti, hogy a bukott miniszterelnök mossa kezeit a hódmezővásárhelyi polgármester egyre durvább kijelentései nyomán. A DK elnöke most rátett még egy lapáttal a hangulatkeltésre, és önmagát engedelmes „matrózként” beállítva jelentette be, hogy nem vesz részt a kampányban. A DK keménymagjának azonban nem igazán tetszik, hogy hős vezérük ennyire megadta magát az új messiásnak.

Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán jelentette be, hogy ezentúl nem vesz részt az ellenzéki kampányban, minderről az Arató Gergellyel tartott megbeszélését követően döntött. A bejegyzés hangvétele meglehetősen érdekes, egyszerre utal arra, hogy a DK vezére megadta magát, de azért érezhető benne az üzenet Márki-Zay számára: te akartad fiacskám!

Nagyon jó találkozó volt, Arató Gergellyel mentem. Azt kérte a kapitány, hogy ne kampányoljak. Így fogok tenni. Akkor így.

– írta bejegyzésében Gyurcsány. A rövid de lényegre törő üzenet mögött több dolog is állhat. Egyrészt felvetődhet, hogy a legnagyobb ellenzéki párt elnöke ezzel akarja bizonygatni, hogy mégsem ő az ellenzék vezére. Másrészt üzenet is lehet a baloldal új üdvöskéje számára is, miszerint a DK kiszáll a kampányból, próbálja meg nélkülük. Minden esetre a kommentelők nem igazán örültek annak, hogy imádott Ferencük így megalázkodott:

Megevett bennünket a fene! Ez értelmetlenség. Mondom ezt olyan emberként, aki maximálisan kompromisszum-párti. Ha ilyen a „jó” találkozó, milyen lehet a rossz?

Kapitány, kapitányom! Nem lesz ennek jó vége. Dobrev Klárának, Gyurcsány Ferencnek nem volt egy rossz szava múltbéli, közelmúltbéli, jelenlegi lépéseidről, nem győztek bennünket, alattvalóidat, csillapítani, nyugalomra inteni. Ezek után szólítod fel Gyurcsány Ferencet, hogy szálljon ki a kampányodból? Azt hiszem eljött az ideje a hat pártnak, hogy helyretegyen!

Akkor egyetlen DK-s se kampányoljon Márki mellett, ha Feri nem kampányolhat 2022-ben, akkor MZP-ért se kampányoljon senki, fordítsunk hátat ennek az MZP-nek.

– írták a hozzászólók. Mások azt vették zokon, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester bejelentette, saját pártot alapít, ami önmagában kérdőjelezi meg az előválasztás értelmét: ha egy új párt is felkerül a színpadra, saját listával, akkor felborul az eddig tárgyalt helyek elosztása:

Ő közben pártot épít ellened!!?? Ez biztos hogy meg hibbant!!!

Egy egyszerű észrevétel: Ha jól tudom Márky-Zay Péter a hat + egy szervezet miniszterelnök-jelöltje, akkor miért csak az MMM logójával kampányol???? Ez így nem elfogadható számomra és így ez félrevezető.

A DK-s szavazók már egyenesen amellett vannak, hogy el sem mennek szavazni, ha Márki-Zay mögé kell beállniuk – mondjuk ezt még mi is megértjük –, bár az kifejezetten vicces, hogy szerintük a baloldal új kedvence egyenesen a Fidesz embere lenne. Az egyértelmű, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester még a legelkötelezettebb DK-soknál is kiverte a biztosítékot, és már most azon vannak, hogy remélik, ha ő is nyer a kedves Ferenc majd megpuccsolja:

Remélem lesz esze a DK nak ès MzP csak miniszterelnok marad. A minister ma’s lesz

Távol álljon tőlünk, hogy a hozzászóló fogalmazási készségén élcelődjünk, értjük mi, hogy mire gondolt. Az viszont tény, hogy bármekkora igyekezettel is igyekszik elhallgatni az új miniszterelnök-jelölt vállalhatatlan kijelentéseit a ballib média, azért még az ő szavazóikhoz is eljut, hogy valószínűleg nem vele fogják biztosítani a demokráciát. Csodás látni a valóságban a baloldal által fennen hirdetett egységük kudarcát, de a káröröm helyett inkább megkérdeznénk minden esetleges ellenzéki olvasót: valóban ezt akarják?

Forrás: PS nyomán

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató