2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

"Legyél meleg" - hirdeti az Amnesty International

Szándékosan félreérthető és polgárpukkasztó hirdetést tett közzé az Amnesty International szervezet. A többek között a Magyar Narancs és a Jelen lapokban is feltűnő üzenet látszólag arra buzdítja olvasóit: legyenek homoszexuálisok.

Az már csak a kisbetűs részből derül ki, hogy céljuk az emberi jogok és az egyenlőség tiszteletére való ösztönzés az emberi jogok világnapja alkalmából.

"LEGYÉL MELEG*"

- üzeni élénksárga alapon az Amnesty International meglepő hirdetése.

A csillag utáni apróbetűs rész folytatja a sort a leszbikusokkal, biszexuálisokkal, transzneműekkel, interszexuálisokkal, aszexuálisokkal, queerekkel, majd hozzácsapja a sorhoz a romákat, zsidókat, menekülteket, hajléktalanokat és a nőket is, akiket mind megilletnek az emberi jogok.

A kiscsillagos részt azonban az emberek általában nem olvassák el, így a domináns, vizuális üzenet egyfajta felhívás arra, hogy válassza az ember a homoszexuális, "meleg" életmódot.

Az emberi jogok világnapja alkalmából a hirdetésben hozzáteszik, a szervezet azért dolgozik, hogy mindenki egyenlően és biztonságban élhessen Magyarországon.

A felsorolásban megjelölt csoportok mindegyike élvezi az alapvető emberi jogokat Magyarországon, így a hirdetés ezen része felveti a kérdést, mit is hiányol a szervezet, és mit szeretne elérni a "Legyél meleg*", felszólítással felérő üzenettel.  

Forrás: Hetek.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató