2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Angliában a legnépszerűbb fiú név a Muhammad

Már ötödik éve a legnépszerűbb fiú név a Muhammad Angliában, de a százas listában szerepel még az Ibrahim és az Omar is. A lánynevek tekintetében népszerűvé vált a Fatima és az Eliana név is.

A BabyCentre összegyűjtötte a szülők által legtöbbet választott fiú- és lányneveket, a fiúk tekintetében

a legnépszerűbb név továbbra is a Muhammad maradt az Egyesült Királyságban.

Az iszlám próféta, Mohamed, vagyis Muhammad neve így már ötödik éve a legnépszerűbb fiúnév a szigetországban, ami arra vezethető vissza, hogy a népszámlálási adatok szerint 3,3 millió muszlim él az Egyesült Királyságban – írja a V4NA.

A Mohammed és a Mohammad szintén a 100 legnépszerűbb kisfiú nevek között szerepel az Egyesült Királyságban. Két másik muszlim eredetű név, az Ibrahim és a Yusuf is bekerült a 100 legnépszerűbb név közé. Az iszlám prófétájának nevének mindhárom írásmódja, valamint a Yusuf és az Ibrahim 1996 óta egyre népszerűbb neveknek számítanak.

A Mohamed névnek azért alakult ki a három írásmódja, mert az eltérő származási országból érkező, és más kulturális háttérrel rendelkező muszlimok nem egyformán írják le az iszlám alapítójának nevét. Ezért valószínű, hogy a Mohamed összesítve még népszerűbb lenne, mint ahogyan a jelenlegi rangsor mutatja,

Sian Bradford, a brit statisztikai hivatal tisztviselője arra is felhívta a figyelmet, hogy populáris kultúra továbbra is ihletet ad a babák elnevezéséhez, legyen szó a kedvenc műsorunk szereplőiről, vagy felkapott hírességekről. A Maeve és Otis nevek például az egyik befutott Netflix műsor miatt jöttek újra be a divatba. Az Archie név szintén bekerült a 10 legnépszerűbb név közé, miután

Harry herceg és Meghan Markle ezt a nevet választotta a közös gyermeküknek.

Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató