2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az Amnesty International kiplakátolta, hogy „legyél meleg”, erre a kommentelők kiakadtak

„Kínos. Fájdalmasan” – írta például Sváby András.



 
Az Amnesty International Magyarország aktivistái segítségével az alábbi szöveggel ellátott plakátot helyezte el szerte az országban:


„Legyél meleg*

*leszbikus, biszexuális, transznemű, interszexuális, aszexuális, queer, roma, hajléktalan ember, nő, zsidó vagy menekült, az emberi jogok mindenkit megilletnek.

Mi azért dolgozunk, hogy mindannyian egyenlően és biztonságban élhessünk Magyarországon.

Emberi jogok világnapja 2021”


A plakát feltűnt Szegeden, Debrecenben, Budapesten és Pécsett is, a plakátragasztási sikerről pedig a Facebookon is beszámoltak. A visszhang alapján nem kellett volna.

A kommentelők visszavágnak
Péterfy-Novák Éva író például így kommentálta az esetet: „Ez tényleg nagyon kínos. Remélem nem került sokba a kreatív szakember”. Veczán Zoltán, a Mandiner munkatársa pedig annyit írt: „Legalább őszinték vagytok, ez mindenképp becsülendő.”

„Srácok, többnyire jó a munka, amit végeztek, de ezt elnézve ti se a legfényesebb égőket tartjátok a csillárban.

Ennél kontraproduktívabb utoljára talán a »Zsidónak lenni jó!« plakátkampány volt anno, az is milyen kiváló társadalmi párbeszédet inspirált.

Oh wait [Vagy várj csak... – a szerk].” – írta egy kommentelő.

„Baszki. »Lehetsz akár..« helyesen. Olvasd már el a kommenteket... ez akkora politikai ÉS kommunikációs baki, hogy minden tankönyvben benne lesz, és a kríziskommunikáció résznél is, az ostoba válaszok közt.” – írta egy segítő szándékú ellenzéki kommentelő az Amnesty International Magyarország azon bejegyzésére, hogy

a legyél meleg stb. nem egy felszólítás, hogy legyen valaki meleg, hanem, hogy ha meleg, leszbikus stb. vagy akkor is ugyanolyan jogaid vannak”.

Az Amnesty Internationalt egyébként Soros György is támogatja.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató