2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A Cseh-jelentés gyakorlatilag az EU tagállamainak megszüntetésére tesz javaslatot

Cseh Katalinról pontosan tudtuk eddig is, hogy Magyarország és a magyar állam létezése nem a szívügye. Most is egy olyan jelentést legyártásában vett részt, amely a tagállamok szuverenitásának brutális korlátozását célozza. Miután a nagyvárosokat általában a liberális és kommunista szélsőségesek vezetik, ezért a javaslata tulajdonképpen az országok helyett közvetlenül az elvbarátaihoz juttatná az EU-s pénzeket. Cseh Katalin ebben pedig jó, emlékezhetünk, a saját cégeit és annak “üzletfeleit” is milyen sikeresen juttatta EU-s forrásokhoz. 

A Momentum EP képviselője Facebook posztjában értekezik arról, hogy  rendkívül büsze arra, hogy elkészült a Cseh-jelentés, amit az Európai Parlament Regionális Fejlesztési Bizottságában a héten elfogadott, és amin kollégáival már hosszú ideje dolgozott a Momentumos politikus, ami számára egy különleges érzés volt. Ennek eredményeként pedig hamarosan az Európai Parlament plenáris ülése elé kerül.  Arról, hogy miról is szól, így ír:

Ez a jelentés arra ad választ, hogy hogyan lehetnek felkészültek és ellenállóak a városok, hogyan lehetnek városaink olyan helyek, ahol jó élni.

Majd kitér arra, hogy hogyan oldanák meg azt, hogy ne a kormány, hanem az önkormnyzatok kapják az uniós forrásokat.

Az egyik legfontosabb célkitűzésünk, hogy a városok közvetlenül is pályázhassanak uniós forrásokra, a koronavírus utáni helyreállítási alapok egy része pedig közvetlenül érkezzen meg a városokhoz. Ugyanis a városokban sokkal inkább tisztában vannak az emberek valódi igényeivel, tudják, hogy mire is van valóban szükség. Egyértelmű, hogy az uniós forrásokat sokkal jobban hasznosulnak úgy, ha a városok közvetlenül hozzájuthatnak ehhez.

Ami viszont ennél is fontosabb, a baloldal kezeskedhet a források felett, de ezt persze nem írja le a posztban, az Isztambuli Egyezményre viszont kitér.

A tagállamoknak ratifikálniuk kell az Isztambuli Egyezményt, hogy élhetőbb és biztonságosabb világot teremtsünk a nőknek, és európai szintű megoldást kell találnunk a nők fizetetlen és alulfizetett gondozási munkájának problémájára is. Kiemelt célunk a nemek közötti egyenlőség megteremtése, valamint az, hogy magas színvonalú bölcsődei és idősgondozási ellátást biztosítsunk.

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató