2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

2022 nyaráig meghosszabbították a veszélyhelyzetet - az ellenzék nem vett részt a szavazáson

Az Országgyűlés ma több mint harminc ügyben tart szavazást, a parlamentben a veszélyhelyzet meghosszabbításáról is döntöttek. A kormánypárti képviselők – miután az ellenzékiek nem vettek részt a szavazáson – jövő év nyaráig meghosszabbították a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet.

Kósa Lajos így kommentálta az ellenzék mutatványát a mai napon:

A baloldali ellenzék nem szavazta meg a minimálbér 200.000 forintra való emelését. Sőt, be sem jöttek a Parlamentbe. Több lehetséges magyarázat is van erre.
1. Szégyellik magukat, hiszen kormányzásuk idején az átlagbér(!) ennél kevesebb volt.
2. Kiálltak közös jelöltjük, Márki-Zay Péter mellett, aki eltörölné a minimálbért.
3. Nem értek rá.
4. Elmentek karácsonyi bevásárlást intézni.

 

A kormány 2022. június elsejéig hosszabbította meg a veszélyhelyzetet.


A veszélyhelyzetet már többször meghosszabbította a kormány, legutóbb 2022 januárjáig. Az új hosszabbítás értelmében tovább hosszabbodik 2021 tavasza után lejárt okmányok érvényessége, ezúttal 2022. június 30-ig. Kivétel a védettségi igazolvány, amely a megjelölt lejáratig érvényes.

A legnagyobb élelmiszer-áruházaknak februrától kötelező felajánlaniuk az élelmiszerárut a minőségmegőrzési időtartamuk lejárta előtt legalább 48 órával az Élelmiszermentő Központ Nonprofit Kft. (ÉMK) részére -erről is döntött az Országgyűlés az élelmiszerláncot szabályozó törvény keddi módosításával. A változtatást 138 igen szavazattal, 1 ellenvoks mellett fogadta el a parlament kivételes eljárásban a kormány javaslatára.

A fogyaszthatósági idővel, továbbá 48 óránál rövidebb minőségmegőrzési idővel rendelkező élelmiszerekre nem vonatkozik a szabályozás. A módosítás azokat a kereskedőket érinti, amelyek éves nettó árbevétele meghaladja a 100 milliárd forintot.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató