2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Orbán Viktor: A szabadság és a hazafiság Magyarország két tartóoszlopa

Ma 100 éve, 1921. december 14-én szavaztak a soproniak arról, hogy a város Ausztriához vagy Magyarországhoz tartozzon. Sopron Magyarország mellett tette le a voksát. A település ezért a népszavazás emlékére 1922-ben a Civitas fidelissima "Leghűségesebb város" címet kapta az országgyűléstől. Magyarország kormánya 2001-ben a népszavazás és győzelem emlékére december 14-ét a Hűség napjává nyilvánította. Idén, a centenáriumi emlékévben, a Hűség napján, Orbán Viktor is Sopronba látogatott.

A szabadság és a hazafiság a magyar politika két nagy hagyománya, "az ezeréves Magyarország két nagy tartóoszlopa, ezt a két tartóoszlopot pedig a hűség gerendája köti össze" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Sopronban.

A Hűség napja ünnepi megemlékezésen beszédében a kormányfő arra kérte Sopront, hogy maradjon a következő száz évben is a hűség városa, amely összeköti a hazát és a szabadságot, "és ezzel olyan szilárd építménnyé teszi Magyarországot, amelyben mi, magyarok otthon érezhetjük magunkat".

KIEMELTE: AZ ELMÚLT ÉVTIZEDBEN EGYESÍTETTÉK A NEMZETET, MUNKÁT ADTAK MINDENKINEK, AKI DOLGOZNI AKAR, MEGERŐSÍTETTÉK A CSALÁDOKAT, CSÖKKENTETTÉK A REZSIT, GONDOSKODTAK A LEGALACSONYABB KERESETŰEKRŐL ÉS MEGVÉDTÉK AZ ORSZÁGOT AZ ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÓKTÓL.

A távlatok is vonzók: jövőre a fiatalok nem fizetnek jövedelemadót, a családok visszakapják azt, amit idén befizettek, a minimálbér tovább emelkedik, és a nyugdíjasok újra megkapják a 13. havi nyugdíjat - sorolta. Hozzátette: a fegyveres testületek tagjait megbecsülik, modern honvédséget építenek, vannak exportképes vállalkozások, összekötik közúton és vasúton az egész Kárpát-medencét.

A miniszterelnök hangsúlyozta: "Azt javasoljuk, hogy Magyarország előre menjen és ne hátra".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató