2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

„Az eladási terveket a főpolgármester javaslatára készítették elő” - így buktatta le Kamu Gerit a balfasz helyettese

Karácsony Gergely főpolgármester közvetlen helyettese, Kerpel-Fronius Gábor elismerte, hogy igenis, voltak tervek a Városháza eladására, amelyet ráadásul a főpolgármester megbízására terjesztettek elő.

Az eladási terveket a főpolgármester javaslatára készítették elő és egy éve meg is tárgyalták az erről szóló dokumentumot, amelyet részben a főpolgármester-helyettes terjesztett elő - közölte Kerpel-Fronius Gábor.

 

„Tavaly novemberben megvitattunk egy dokumentumot, ami megnézte, hogy mit lehet kezdeni a Városházával. Ezt a dokumentumot a főpolgármester rendelte, a főpolgármesteri kabinet tárgyalta”. Itt több verziót is megnéztünk, hogy mi lenne a gazdaságos, ebben valóban felmerült a Városháza eladásának a lehetősége is

- mondta a momentumos politikus, aki az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt is elismerte, hogy ő maga a főváros vagyonkezelőjével, Barts J. Balázzsal készíttette el a javaslatot. Éppen azzal, aki a kiszivárgott felvételek alapján baloldali üzletemberekkel tárgyalt a személyre szabott pályázatokról.

Emlékezetes: novemberben Karácsony Gergely még azt hazudta, hogy nem voltak tervek a Városháza eladására, azt mondta, fake news az egész ügy és perrel fenyegetőzött. Kedd esti megszólalásában pedig a saját helyettese elismerte, hogy létezett ilyen szándék.

Forrás: Magyar Hírlap

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató