2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Brüsszel visszavág: milliókat küldenek a magyar LMBTQI-mozgalomnak

Mintegy 11 millió forintos támogatásra számíthat jövőre a Budapest Pride.

A brüsszeli kormány (amely ebben az esetben magának a belga fővárosnak a kormányzatát jelenti) jóváhagyta Pascal Smet európai és nemzetközi kapcsolatokért felelős brüsszeli államtitkár azon javaslatát, hogy kétszer 30 000 eurós támogatást ítéljenek oda a Forbidden Colours (Tiltott színek) nevű egyesültetnek. Ez a civil szervezet a pénzt a Budapest Pride és a lengyel LMBTIQ+ Friendly School Ranking támogatására fordítja egy éven keresztül.

„Brüsszel vezető szerepet kíván játszani az LGBTIQ+ mozgalom egyenlőségért folytatott harcában városunkon belül és azon kívül is. A felszabadított forrásokból a Forbidden Colours brüsszeli szervezet két olyan helyen is harcolhat majd az LGBTIQ+ jogokért, ahol jelenleg óriási nyomás nehezedik ezekre a jogokra.

Mert a szerelemnek mindig és mindenhol szerelemnek kell lennie, de sajnos ez ma nem mindig és mindenhol magától értetődő

– mondta Pascal Smet.

A döntés indokolásában az olvasható, hogy „Orbán Viktor kormánya idén bevezette az LMBTIQ+ elleni propagandatörvényt. Ez a törvény tiltja, hogy az LGBTIQ+ egyenlőségről beszéljenek olyan helyeken, ahol gyerekek tartózkodnak, például iskolákban.”

Azért esett a választásuk a Budapest Pride-ra, mert ők „Magyarország legjelentősebb LMBTIQ+ szervezete. Több száz rendezvénye között szerepel az évente megrendezett Budapest Pride felvonulás, amelyre idén 35 ezren látogattak el.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató