2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Der Spiegel: Orbán Viktor „lehetetlenné tette” az országban a menedékjog iránti kérelem benyújtását

A német lap szerint Magyarország menekültpolitikája miatt már több jogsértési eljárás indul az országgal szemben, mivel az nemcsak az európai, hanem a nemzetközi jogot is sérti.


 
A Der Spiegel cikket közölt a tegnap Mórahalomnál történt baleset kapcsán, melynek során a rendőrök elől való menekülés közben bekövetkezett karambolban hét menekült vesztette életét.

A cikk megemlítette, hogy a jobboldali nacionalista Orbán Viktor gyakorlatilag „lehetetlenné tette” az országban a menedékjog iránti kérelem benyújtását. 2015 óta fémkerítés húzódik a Szerbiával közös határon, és az ebből az irányból érkező menekülteket a hatóságok eljárás nélkül visszatoloncolják Szerbiába.

Magyarország menekültpolitikája miatt már több jogsértési eljárás indult az országgal szemben, mivel az nemcsak az európai, hanem a nemzetközi jogot is sérti – számoltak be. Továbbá a lap leírja, hogy Orbán Viktor novemberben felajánlotta a nyugat-európai államoknak, amennyiben erre igény van, hogy megnyitja a menekültek számára a Magyarországon keresztül vezető folyosókat.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató