2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Házkutatást tartott Völner Pál otthonában a rendőrség

Kedden megszavazta az Országgyűlés Völner Pál mentelmi jogának a felfüggesztését, aki az ügyészség gyanúja szerint összesen 83 millió forintnyi kenőpénzt fogadott el, szerdán pedig már a rendőrség vonult ki otthonához, hogy házkutatást tartson.

Házkutatást tartottak a nyomozók Völner Pál otthonában - írja a 24.hu. A fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kedden szavazta meg az Országgyűlés, szerdán már a rendőrség csöngetett nála.

A portál információit Papp Gábor ügyvéd is megerősítette. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg a házkutatás tényét, a Központi Nyomozó Főügyészség azonban hamarosan tájékoztatást tervez kiadni az ügyben.

A megalapozott gyanú alapján az egykori államtitkár hosszú időn keresztül, rendszeresen fogadott el 2-5 millió forintnyi összeget a végrehajtói kar elnökétől, Schadl Györgytől. 

Kedden, miután felfüggesztették mentelmi jogát, Völner Pál önként jelentkezett az ügyészségen, ám akkor még nem hallgatták ki, mert nem kapott még idézést, így az ügyészség szerint nem volt „időszerű” a kihallgatása - írják.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató