2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Szent Adalbert-díjat vett át Földi-Kovács Andrea

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) 1992 óta ítéli oda olyan közéleti személyeknek a díjat, akik a magyarság és a keresztény értékek védelmében folytatott kiemelkedő tevékenységükkel kiérdemelték. Nemeskürty István, Fekete Gyula, Járóka Lívia, Lezsák Sándor és Müller Cecília után idén Földi-Kovács Andrea kapta a kitüntetést, amit kedd délelőtt vehetett át személyesen a KÉSZ központjában. A döntés már novemberben megszületett, de csak most adták át a díjat.

Makláry Ákos parókus, a KÉSZ elnöke köszöntőjében kifejtette, hogy korunk egyik nagy betegsége az álhír, divatos szóval a fake news, ami ellen harcolni kell, mert bűn.

Mint mondta, szerencsére vannak olyan emberek, akik készek meghallgatni másokat, és őszinte párbeszéd fáradságán keresztül elősegítik azt, hogy az igazság kerüljön előtérbe.

Véleménye szerint ez nem könnyű munka, de fontos, mert nem a stratégiák, hanem mindig személyek jelentik a garanciát arra, hogy az igazságra fény derüljön. Ha a félretájékoztatás útvesztőjében kivezető út a felelősség útja, különösen nagy jelentősége van azoknak a személyeknek, akik munkájuknál fogva felelősséget viselnek a tájékoztatás terén: az újságíróknak – fogalmazott Ákos atya. 

Úgy folytatta, hogy mindez nem pusztán munka, hanem küldetés, hiszen ahogy Ferenc pápa is hangsúlyozta, aki informál, hírekkel dolgozik, az valójában formál, emberi életeket alakít.

Az átadásról videós beszámoló is készült.

Forrás: Demokrata

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató